買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
試下唔好用MAGIC TV
用番電視接收睇下點
XX不用分得這麼細
睇BUDGET是但買
Thank you stepmic 巴 同 解決鶳巴
考慮下
原來Belden都幾貴,睇高明舊post要$230/$270,一般嘅都係$100樓下
我買好似3XX, 不過2017年買
基本上可以用幾十年, 唔會壞
唔係唔講得,但我地一定唔會推薦
大陸機牌面規格勁,望落大件夾抵食
實際上軟件追唔上又多bug,宣傳又充滿誤導性
佢地賣得平只有兩個原因
一係政府補貼
二係佢係某d地方減料
推薦佢地即係助長劣幣驅良幣
Bravia bar 8 $7999都算係幾千
買部野返黎仲要做工程師搵問題
工程mode可以全關既抖動,正常介面setting 唔比全關
運動補償又垃圾
分區控光bug唔知整好未
點推薦啊大佬?
TCL = full of bug
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=6901780
我都有考慮ARC ,但如果已唔加SUB黎講,邊款會推薦d ?
bar 8編號係ht a8000
當然更勁同勁貴
全部都係有內置sub,單條咁賣
揀邊款睇你budget同需求
budget冇限,上埋bar 9都得添
我自己想係7-8k咁既水位,10k內
但係受環境限住 唔要 環繞同sub 先
日本、韓國牌子既入門機款都好平,窮人都負擔得起,使乜買大陸牌子?
$3000 BUDGET想買一部55寸電視,請問有咩推介?
盛...澤
純改位都做?
購買水貨電視我推薦 盛...澤

Samsung 55AU7700 水貨
3XXX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約250nits

-------------------------------------

TCL 55P755 行貨
$41XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV 系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. AIPQ Engine 3.0 影像處理器
6. HDMI 2.1x1 支援ALLM, 支援畫面解像度減一半既3840*1080 120HZ, HDMI 2.0x2
7. 光度350nits
可以, 付費就OK
多謝你,咁我搵佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞