買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔同牌子唔同級別分區數量自然唔同

之前我有詳細介紹過可以爬文
想買水貨LG 65吋 OLED EVO c3
上price見 Best of the best平其他鋪一大截
想問下依間有無伏?定假價?
假價

正常12980左緊
購買水貨電視我推薦 盛..澤
小弟屋企部電視突然壞左,完全開唔到

一直有用 Firestick 4k 同埋 chromecast with google tv

有sound bar

而家諗緊 TH-MX950H,貪佢起碼有全機保養五年

但其實miniLED, 有無咩大問題?

先謝!
可以去馬

佢大幅減價清貨
Thanks 巴打
屌 今次到兩老嗌要換電視
50吋或以下 5K有冇推薦 感謝
買左部samsung 90c 返屋企之後發覺睇YouTube 片最大只有2160 無4K, 之後部機既設定HDR色調映射都唔比攪,有無師兄知點解?
2160p 咪係4K
第二個問題唔太明你問咩, 最好就影張相黎睇下, 唔係個個都用samsung
50X80L
50Q60C
有冇話推邊部多啲 無我就叫我老豆自己揀部合眼緣嘅
Samsung 系統簡單,但係廣東話語音辨識廢
sony系統複雜少少,操作似android,多app d
q60c依家清貨應該平少少
Thanks巴打兩次都好幫得手
佢哋淨係開嚟睇三色台 啲apps 應該都係我用
65mx950h under 13k 真係平到笑
嘩屌,咁撚平!
Sony KD-50X80L 行貨
$51XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits

Samsung 50Q60C 行貨
$52XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約400nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
4K=3840X2160
2160=4K
想買50吋電視 budget 三四千到,有冇咩推介,
SHARP 4T-C50DL1X 行貨
$37XX
2. ANDROID TV系統
3. eARC, 可駁SOUNDBAR
4. HDMI 2.0x4, 支援4K60
5. X4 Revelation Processor 影像處理器
6. 光度約300nits
係呀!我諗緊apple tv 解唔解決到佢少嘢玩嘅問題
垃圾
全新先4000
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞