買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有機會留意下先
不過如果真係wbc問題,依家買都唔需要擔心
wbc panel一早停曬
如果WBE 都出事,全部woled都自身難保
我見個個都屌馬拉大金
推薦泰國大金喎
佢或者heavy duty得滯,自己用唔同嘅
我已經耐到唔記得咗嗰個巴打叫咩名
疫情前係,依家,佢自己都轉緊大陸大金

東芝開利都半斤八
So far我未見到亞州版嘅NX950/900用乜OS,其他地區就Google TV,不過MX700後代W70都用Google TV,而W95/90用Fire TV
各位大神,小弟睇緊d 48吋電視,市面上好似選擇唔多,而家睇緊呢4款,主要都係睇電視,Netflix, YouTube 同PS5,邊隻會比較推介?謝

Sony XR-48A90K
LG OLED48B4PCA
LG OLED48C4PCA
Samsung QA48S90DAEXZK
48A90K>C4>B4>S90D
感謝,個人鍾意Sony個brand,但個sales不斷話係舊款,梗係買2024年新款,又話A 90K而家無人買

最舊款反而最貴,個情況咁得意
sales只會推佣金高同埋公司指定既款
感謝Step大神!

整體嚟講48吋係咪佢最值得入手?
48A90K
感謝感謝,咁我就去馬
有無人可以分享吓Pan記 65MX950H?
係咪無Airplay? 想問step巴相同價位有無其他瞓好選擇?
無Airplay
即係airplay 1 都無?係咪要買個appletv 4k先解決到?
YES
相同價位佢畫面應該最好了
係個系統差同功能少
Thx 巴! 如果講畫面呢個價位有冇更好嘅選擇?
我諗我都要Miniled 因為電視放喺窗邊

$119XX仲想點
介唔介意講多少少差咗喺邊個位?

功能少就無appleplay la
真係..我見VALED + mini 好似真係好正
基本上APP得NETFLIX, DISNEY, YOUTUBE用
今年新款會轉系統, 舊系統會淘汰

舊系統係32BIT, 可能過幾年就冇APP用
咦?咁我唔急好似值得等吓!
知唔知大慨咩時間出?改行Android?
新款就唔係呢個價位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞