買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Panasonic TH-55MZ1000H 行貨
$94XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 8.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, Dolby Vision Gaming, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2 支援ALLM
7. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
8. 局部光度高達800nits
9. 5年保養
終於裝到部電視啦

43x85k

65QN95B
睇慣左廳部QN95B真係覺得房部x85k差少少
梗係啦,唔同級數
你應該上43QN90C, 42C3, 42A90K
因為x85k係比老豆睇馬
用oled 好驚燒印
Ok
最後點解決
攞左個銀色個extension去配螺絲
跟左你個圖psw 6 x 20mm
就整到
已入手 $10xxx送原裝掛牆架連安裝

多謝各位師兄意見!
恭喜巴打
50Q65C - 455GBP
50Q60D - 525GBP
DU8000 - 459GBP
我發覺呢邊prime day就快到之後決定等幾日睇下會唔會有好嘅deal
Q65C

柒左原來2160 係4K…
原來係講緊HDR Tone mapping
https://www.benq.com/zh-tw/knowledge-center/technology/benq-hdr-tv-mapping.html
你可以去rting有冇啱既設定,我用sony用auto 就得
Sony A95L 77水貨邊度買穩陣?
師兄邊度入手?宜家買係咪仲日本製?我諗緊65 定77,因為屋企放得落77,但77得水貨
購買水貨電視我推薦 盛..澤
日本製只是組裝地

電視距離坐位幾遠?
Sony個3年保養使唔使登記
定係留單ok?
今朝個遙控開整都開唔到電視
換埋電都唔ok
但係用電視個開關又ok
登記啦
Ok thx
3米幾,宜家部oled 65開始有印,所以想換過部,比較過Bravia 9 同A95L,睇慣oled真係唔慣mini led
83-85
A95L 有83-85?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞