買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
電視喇叭出DOLBY ATMOS冇效果
Oic,我開Netflix 4K,冇開SB,見佢彈Dolby Vision 同 Atmos 出黎
電視解到碼, 唔代表有效果
我想答返上面有個巴打,我用部A90J冇睇過直播電視,呢兩年過得還好,有時用app重溫仲清過直播,所以可以唔使執着天線問題
4K 係解像度
Dolby Vision係一種HDR 格式
Dolby Vision IQ 係有埋對應環境光調整
DV就好似一隻定風翼, 廢車有冇都冇乜關係, 勁車加左就有d幫助
atmos 都係差唔多
平機加左落去marketing 作用大過實際畫面作用多好多
撳錯清除儲存記憶
咁應該還好,佢lag唔係kill app架,係長撳remote「返回」掣,你試咗先

好,返去試下先

我妹個fd啱啱新買左部C4,然後返黎見部S95C 衵去即刻串鳩我係時候要換
Dolby Vision都要用家冇近視遠視散光色盲
Q70C水唔貴,可以考慮

電器野好多時睇彩數

準備買 你講完驚驚地添Q70C水貨同價位係咪無得輸?
C4串S95C?
叫佢不如返去照照鏡先?

Sony 電視電源線唔夠長走牆身線槽
想問曲頭加長線有冇得買?

通常大家搵線喺邊度搵?
呢個版本唔係最新
emotn 唔係用最好快唔support

同QD OLED比除非係蘋果OLED否則沒有可比性
有冇多啲你部電視嘅資料?冇跟開你個case想幫手
點解要裝apk?因為係水貨電視?
有冇巴打香港係咪買唔到p記 55mz2000尼個model
香港得77寸
放唔到
點解唔買SONY,我推55A95L(QD OLED目前最靚)同55A80L
其實一路都想問
apple 個tandem oled同電視qd-oled/woled既多層螢光/磷光係唔係同一種技術
最後放棄唔走
我見師兄同價位都係推薦sony 多
因為售後最好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞