買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
A80L, C3
AV生活,暫時仲係日本,不過我只係55
上網登記多3個月保養

應該係依粒制壞左
未夠7日係咪應該攞番去間舖到換?
定係登記保養先再call Sony 上嚟?
邊度買咁平 ching
問過曬,好多都話冇貨.估唔到上年嘅款咁快就冇。仲有冇其他好介紹
LG 55" OLED TV B3 OLED55B3PCA 行貨
$89XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達600nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲

Sony XR-55X90L 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 48個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 局部光度高達1200nits

Panasonic TH-55MX950H 行貨
$61XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. MINI-LED背光系統, 128個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
4. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, FreeSync, Dolby Vision Gaming, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
8. My Home Screen 8.0 OS
9. 5年保養
10. 局部光度高達1400nits
打電話比SONY問
REMOTE好似得半年保
唔係成套都係3年架
我搵左賣我嗰間鋪
佢問會睇下點搞先唔得我直接call sony先
年中幫公司買都會買成10部電視都冇事
到自己就出事
55吋 電視 nb架 想要拉到90度 飯廳睇
之前問過話用nb sp2,但好似唔夠出
仲會唔會有其他型號介紹?
AV Life
而家唔使講距離喇咩
咁佢要43 我咪直接推43
Sony點連新遙控?
番去間舖佢比左個新遙控我
我番屋企直程用都用唔到
要配對
點配對
都用唔到?
上下左右都用唔到?
要入設定搞
0反應

零售商如果係細舖揀邊個?
入左電芯未?
入左
問番鋪頭
電視有冇制可以入設定
試下插usb keyboard/mouse落電視再入設定配對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞