買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
mx950機背有4個螺絲洞, 闊度係for M6 size既螺絲
你要個架有配埋M6螺絲比你先扭到入去電視到
有冇辦法睇呢家個架係咩窿?
淨係搵到呢個網
https://www.zeno.cn/KLC-X7-p.html
呢d萬用架a同b個距離都可以自訂
依家最大問題係e果到
萬用架通常配一大包唔同size既螺絲比你安落去電視到,再靠螺絲突出既部分掛/鎖上架
咁你有冇kaloc x7比你既螺絲包?
有keep起,希望ok
即係有keep起就理論上用到落新機到?
係,m6果4條仲係到就得
多謝你巴打!!
W450好似係固定架,如果換活動架有咩推介?係咪都係買返sony嘅架?
等於Hisense
有用 真係順d
我都長開
我都長開
其他牌子冇研究
一定係SONY 850或者900
攻頂 =A95L
好過哂 S95D同G4?
想問下樓主點解同一部萬幾蚊既電視(應該都係行) 唔同地方買可以差成3000 蚊?
我個人對三叔有陰影同偏見,所以唔會係考慮範圍內
如果你接受到賭佢睇到三年當自己贏既可以諗
除左QC之外,個人肉眼感觀三叔D 色有稍微偏硬,好似啞左一重色咁,你落去感受下睇接唔接受到

G4 其實唔係差,只係大家覺得G3 同G4差唔多但又賣貴左唔抵咁解
如果仲有G3賣,篤定係揀佢最抵玩
比EXAMPLE
Thanks
G4 用woled,先天唔夠a95L qd oled好
s95d 用第三代qd oled,a95l用第二代
理論上係s95d好d,但第三代qd oled進步原來唔大,實測數據係差唔多,而顯示演算法就sony好過Samsung
同埋s95d磨砂面防反光好怪
磨砂面其實影響某啲細節會睇唔到,不過大部分人肉眼未必分得出
Sony A90k
48A90K咪10000左右
YES
A95L用QD-OLED, 最高色域+顏色純正+高光時高色域, 有DOLBY VISION
S95D都係QD-OLED, 不過冇DOLBY VISION, 加上磨砂面對畫質有影響, 雖然高度防反光
G4用WOLED, 色域比唔上QD-OLED
睇YOUTUBE, 睇電視台都已經好明顯有用, 畫面順好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞