買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有啲台直頭係矇
師兄 我買左A95L送支Soundbar 我唔要 有冇興趣 低價賣比你 不過要9月中先到
Viu 係差D
HDR 果d 咩黑色勁d 果d 技術
睇電視台係咪冇用
我仲未知點調最好
琴日一開黎睇 白到呢
thx
睇Netflix多嘅話係咪都係有Dolby vision同atmos好啲?
睇Netflix多嘅話係咪都係有Dolby vision好D?
YES, 最高階HDR

DOLBY ATMOS你裝SOUNDBAR或者多聲道組合先有用
哦OK,LG G4個dolby vision後面個IQ係咩意思? 係咪勁啲? 應該配咩soundbar最好? 唔該晒
IQ=因應環境光度自動調節光度
哦,聽落又幾正喎,其實要播到dolby atmos係咪要特別嘅soundbar? 定普通都得?
呢度多唔多人用LG 42吋電視做mon??
當然多啦
其實要播到dolby atmos係咪要特別嘅soundbar? 定普通都得?

1. 要睇規格
2. 要睇是否支援
如果係65” LG G4,應該配個咩soundbar比較好?
BUDGET?
是否有位放後置喇叭?
是否有位放SUBWOOFER?
係咪一定要後置喇叭先有atmos效果?

可以擺subwoofer,大慨要幾錢?
係咪一定要後置喇叭先有atmos效果?
NO, ATMOS係天空聲, 不過部份後置有向上喇叭, 可以加強效果
冇後置就要依賴SOUNDBAR本身既向上喇叭出ATMOS
有後置就前後都出到天空聲

三星HW-Q990D, 9千左右行貨, 成套, 11.1.4CHANNEL
三星HW-Q930D, 7千左右行貨, 成套, 9.1.4CHANNEL
三星HW-Q800D, 4千5左右行貨, 加SWA9500S $1800, 7.1.4CHANNEL
三星HW-Q700D, 3千5左右行貨, 加SWA9500S $1800, 5.1.4CHANNEL
LG Soundbar S95TR
9千左右, 成套
OK明白,非常詳盡
唔該晒
跟番同一個牌子有冇著數?
可以用埋WOW Orchestra功能, 電視一同發聲
有咩用疊晒聲
當BONUS, 中置用
係合作出聲, 唔係出同一個聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞