買電視機 / 換電視機 集中討論區 (177)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
都係睇要求 budget
輕接55A95L+靚Soundbar
上post 問過師兄 Q70C 同x85L
畫質方面都係x85L比較好?
Youtube問題問下盛..澤

因為標準Youtube需要部機有Google服務先可以login

代用Youtube就冇問題
Yes
三星售後其實也可以的
多謝你幫手,唔該哂
直接用Wifi, 冇需要用有線
感謝
差少少錢咁我揀x85L了
對👍

Good choice
暫時係 大把行貨過左3年壞 個維修費貴到你唔會想整 不過驚既比多少少錢買行貨 起碼3年內唔洗比錢 我就用水用得好開心 不過我大吋數 就算用兩年壞 我買多部都仲平過行貨
掉轉咗嚟講 應該a95C fuck C4
S95c
你開白mon再滴一滴水落display新iPad個mon,再近望粒水滴,都會睇到端倪
冇錢買ipad
姐係點 我都想知迪巴
都話用apple store 啲display機囉
唔敢搞,驚佢告我刑毀
似乎冇FireTV support嘅地方只會出MX800/650 model number upgrade或W series,Google TV OS ,不過就唔知NX950會係乜OS
而家夏天咁熱,汗都有滴掛
求介紹。
65吋,1萬至2萬budget,主要睇波睇戲thx
Samsung 65S90D 行貨
$169XX
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. NQ4 AI GEN2 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 局部光度高達1200nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
去tw個時見到部55吋mz2000又靚仔 又夠聲
以為香港都有點知番到香港睇
奇撚怪香港部p記最新55吋 oled唔同樣既
爬文先知香港好似冇
55吋同65吋都係得mz1000
On9 信興
個個擺到77吋咩

唔該巴打先 索尼罪大不了
以前A1E過保就壞
P記貪佢抵玩加保養長
一係3叔qd-oled 睇過都好靚
算吧啦P記系統難用唔入流
SONY而家轉咗玩法,可以課金續保,SONY都係QD OLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞