如果政府取消「跳Point」呢樣野 有冇機會可以令到公務員積極啲服務市民?

443 回覆
158 Like 730 Dislike
你記得返工同老細講唔洗出糧
要表揚信就ok
你老細一定開心到彈起
第一次聽減人工會激勵士氣
咁不如公務員同政府官員全部最低工資算啦
如果係咁呻慘一定係市民
執法果堆仲唔有咁緊得咁緊
玩撚到你殘
我覆你回覆講公務員又唔撚得? 小學程度個個係你 打錯隻字咁撚柒煩 你轉user姓別做女人啦 屎忽鬼
本黎就係想屌垃圾公務員又廢又加人工 而家我就屌撚柒埋你條廢柴 影響正常討論 回覆既野完全唔關topic事淨係捉撚住d打錯字黎講 你無聊咪縮番落老母個西度囉 連登就係多你呢d垃圾user 搞撚到冇正常討論 得班廢物公務員上連登hea時間
政府工咁好,咁點解唔入政府做啫?
用salary band 方法 。睇appraisal 加幾多人工 學港鐵咁 。 不過十年經驗可能只多新仔一兩千
ching5巧甘啦,醉多禾根梨用5p字黎袖返梨程度去肚論甘好味

你打錯字認完唔去攞尾彩咪唔會影響正常討論囉,又要威點知唔夠人講又惱羞
唔諗下個問題係源自於邊度,改善工作效率,可以係IT幫手做多d,少d paper work,點先會覺得冇point 跳或者減福利係幫到件事手
FG 50K
人才梗係比公屋佢住
AO都可以唔識講廣東話
ACO全面普通話好過啦
樓豬你講呢樣嘢明朝已經試過
最終結果係由上而下大規模貪污
到時你想攞個車牌唔畀利是?連份application form都幫你燒埋

其實香港公務員放諸世界已經唔算好差
樓豬不妨去其他國家試吓
證明樓豬講嘅問題暫時無一個國家解決到
起咁多公屋,緊係比新香港人同專才住
果次去QE內科探病

5十幾個病人 得3護士做緊野

連跳point都無埋 邊個做
有薪酬調整趨勢調查喎
你onl9? 所有打工仔都想做最少嘢拎最高人工㗎啦
乜嘢盡心盡力服務客人,你以為日本勵志職場劇?
識人做船運幾十萬bonus 中資既,佢3萬幾一個月(東x海x);ibank 果堆更加唔洗講啦
咪計囉
船運年年有十幾萬?
香港大部分人做ibank?
仲有成個月先暑假呀on9仔
係都取消班功能組別議員先啦,成班垃圾呃糧
(罰款經濟) 中國多地政府以各樣罰款來創收,老百姓叫苦連天:沒法活了
https://lih.kg/3726766

連登仔最鍾意嘅公務員kpi直式上線喇
樓主呢D白痴仔真係幫連燈倒米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞