回合制遊戲係咪已經沒落?

650 回覆
17 Like 293 Dislike
新仔職業要抽喎.......
下 而家係講緊人龍7個回合制好唔好玩喎
8改得好玩左係證明7好玩定唔好玩?
好鍾意回合制
如果世界樹再出新作一定狗衝
我係大部分。。。
我再答一次,我覺得7個回合制都好玩。
8有進步,唔代表7唔好玩。

而且8改完都係回合制,即係你彈緊果種玩法呀,你明唔明?
標題錯,內文其實有一半人有打完第一章。
你個做法咪又係同嗰條大叫回合制食得屎個傻閪一樣囉

94%極度好評都可以講到入面0%鐘意回合制ga啦
BG3 96%壓倒勝好評入面一樣得0%鐘意DnD回合制
咁即係你覺得人龍7個回合制好唔好玩?
講左咁耐你就係講緊人龍7有幾多幾多好評
轉型轉得幾成功 咁即係個回合制好唔好玩

我就覺得人龍7好玩 但係唔關回合制事
即係你所講就算佢轉唔係回合制一樣係好玩
個回合制就係做得最差果個位
我係講緊"人龍7個回合制"唔好玩
唔係講緊"回合制"唔好玩喎
明唔明啲乜

人龍7個回合制好唔好玩唔係同前作打打打比
係要同其他回合制game比
人龍7個回合制就係完全無深度無策略性
加埋成個rpg育成又無聊
我係真心好奇你地覺得人龍7個回合制好玩既點係邊
我一路都答如龍7個回合制好玩,你唔明就算。

"你啱"
我覺得好玩wo

佢回合制做出動作遊戲ge打擊感之餘又同時遮蓋左佢新人龍引擎未熟悉ge缺點, 回合制另一個好處就係有時間慢慢睇團員之間交流
咁樣夠唔夠分析

人龍8仲要再改善人龍7 ge缺點加入小範圍移動, 打背暴擊ge戰略
仲有順面講下, 人龍8桐生可以短時間變成以往ge動作模式
咁人龍8係唔係動作遊戲
最近玩Eco私服 雖然唔係回合制
金商唔係無哂人咩
都唔係呀 同埋而家d人主要係tg交易group 交易
回合制係咪沒落
同日系驚係咪沒落一樣

講足咁多年都未實際咁沒落
一路等緊私服....但又死唔斷氣
依家外國有人做緊但都係全英
至小改返倍數EXP先易搞, 比你童專掛機都要一直煲機
人龍8回合制得黎個節奏都可以好快
因為你慢左敵人就會散開你用aoe技打唔晒
或者佢已經起返身你無得追擊
所以玩落都好緊湊唔覺悶
我反而幾鍾意回合制⋯⋯因為我打機不嬲都手殘,要太快反應嗰啲我會玩得好差。回合制可以慢慢諗。不過有樣嘢我唔鍾意係有時跟住故事去玩會升唔夠level, 最終要係咁刷經驗值升級。
dungeon drafters
玩到呢part個陣超刺激
"佢回合制做出動作遊戲ge打擊感之餘又同時遮蓋左佢新人龍引擎未熟悉ge缺點, 回合制另一個好處就係有時間慢慢睇團員之間交流
咁樣夠唔夠分析"

即係你覺得回合制好唔好玩係睇"打擊感"同埋"團員之間既交流"
你評崩鐵果陣唔係話要睇策略性同埋最核心既玩rpg玩法架咩?
龍門任你搬喎
通常一開波盡快起咗遊擊戰術學院先,可以揀train新兵兵種
我完全唔記得呢回事............
如果你想我答你回合制個核心咪就係策略
職業, 角色技能, 裝備, 道具, 控位, 屬性相剋, 幾時開buff, 幾時食道具,
技能用完角色ge位置同後續ge安排, 呢D野人龍7都有ga wo
人龍8再加強同直觀D tim, 呢D遊戲深度你玩唔出黎唔代表佢無

不過星穹好似真係無
想請問點樣搬龍門, 我唔講出黎驚顯得星穹太膚淺je
估唔到打mini boss會起歌.... 連final boss都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞