回合制遊戲係咪已經沒落?

650 回覆
17 Like 293 Dislike
你今日做鴨被人屌爆左個屎眼呀?
個口咁撚臭
最想玩返軒轅劍三嗰隻半回合制
你邊粒眼屎睇到我講自己唔玩回合制遊戲?
呢度上面講果啲我全部都玩過
我係話我唔會單因為回合制好玩而玩
角色人設演出係重要過個戰鬥系統好多咁解
抽角色比起回合制重要好多啊嘛
明ga啦你唔洗重覆咁多次
你終於明就好喇
講左成晚幾驚你都仲係唔明
你因為抽角色玩星穹, 無角色ge星穹回合制你唔玩
但係星穹又可以帶起回合制遊戲

咪又係急口令, 有咩分別呢請問
你話如果係因為八方所以帶返起回合制幾有信服力, 連你都讚佢個回合制好玩
叫你讚下星穹回合制有幾好玩剩係得角色角色, 依家直頭話無角色唔玩tim
所以遊戲王以前為左搞掂個抽卡營收
搞到幾多人退坑

抽卡重唔重要
回合制同抽卡邊個更重要
假如你話一定要追deck先可以追進度的話隻game已經變左質啦
由以前one turn kill到之後手坑干擾牌唔比對面展開都已經唔似回合制

你用遊戲王反而仲講清楚抽卡點樣破壞回合制
我打左120個鐘都仲未過act1
個act 1長到痴線
淨係得回合制好玩有咩用?
你計返遊戲界歷史,由70 年代開始,用回合制整出來既遊戲加埋分分鐘仲多過所有其他玩法既遊戲加埋
回合制整得好玩有咩咁巴閉?我唔好去玩返舊果啲GAME?
十幾廿年前既FF 都有配音有動畫啦
隻八方濕鳩果陣賣成五舊水,連配音都冇
得個回合制好玩有屁用呀?
講緊回合制遊戲有無沒落
你ge結論就係回合制好玩有屁用

pokemon簡直就係傻閪, 唔整配音不特止仲不斷深化佢個回合制玩法
其他game都唔需要再創新佢地個回合制玩法, 因為無屁用
POKEMON 根本就係一直都當緊繼續買既人係傻閪,你而家先知咩?
越來越LAG 機,越出越少怪
GBA 去到NDS 年代既PKM 全部都係當代畫面最好既RPG 之一
去到3DS 去到switch 你睇下而家似係咩死樣?LAG 到玩唔到咁濟
買親果啲都係傻閪,只係好多人寧願做傻閪都照買
你睇下PALWORLD 點解咁紅就知
大家其實用緊銀包投票,究竟希望老任出點樣既PKM
而PALWORLD 唔係回合制
大家買PALWORLD 既錢,答左你既問題
回合制就係冇屁用,就係傻閪

咁所以你黎呢到做咩

一個自稱星穹係回合制遊戲ge 星穹玩家黎同大家講回合制無屁用g
然後再同大家講星穹可以抽角色同有配音所以帶起左回合制遊戲

......
回合制而家進步好多
有DOS,BG3 講法術化學combo, 地形優勢之類
或者加動作元素 好似South Park 咁有得即時防禦 出技能都按啱QTE有加成
「一個自稱星穹係回合制遊戲ge 星穹玩家黎同大家講回合制無屁用g
然後再同大家講星穹可以抽角色同有配音所以帶起左回合制遊戲」
嗱!你咪總結哂囉!
回合制遊戲本身唔討好,冇屁用食得屎
如果唔係星鐵同BG3 之流用人設同演出幫補返,回合制成件事就死撚左喇!
少林傳奇
我本身以為你純粹係哈巴狗je, 點知原來係痴線ga wo
只要讚某隻game ge回合制做得好都有機會比你鬧食得屎

咁唔怪之得你隻字不提星穹個回合制
咁你學咩人打機je, 你睇動畫咪得囉, 又有角色又有配音
真係勁鍾意DQ嘅BGM
以前因為大家d電腦都唔算勁,大部份人只能夠開返自己帳戶所以一定要搵街外人組成一隊打怪升lv,亦因為咁同唔同玩家都會有交流, 依家都想搵返隻類似咁嘅遊戲可以輕鬆打怪升level又識到人
仲有隻XCOM2
我無睇gameplay game評就買左
都比預期中好玩好多
我記得以前仲會臨瞓前開按健精靈去咸陽城刷當萬富
屌咁佢個故事寫左做game 丫嘛
佢整做動畫我實睇架
無所謂啦
你依家同睇動畫差唔多ja嘛
㩒下抽卡制, 㩒下普攻技能

我多謝你幫手證明星穹個回合制係垃圾tim, 上面你仲留言叫我玩
你黑心到仆街
我叫你睇故事唔得既?
原來玩同睇係一樣意思

成個留言叫人配隊抽角手動打副本打活動
你仲問我點解唔hightlight埋句玩左先

但結論:其實係叫你睇故事
一個垃圾回合制遊戲引導人睇故事

你唔好呃我wo ching, 我識分咩叫玩咩叫睇wo
我要玩唔睇故事,我去玩minecraft 啦
同埋都係果句,你要冇故事回合制遊戲
我咪叫CHATGPT 寫個互相扣血既回合制比你
故事點都係重要過個玩法架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞