回合制遊戲係咪已經沒落?

650 回覆
17 Like 293 Dislike
其實崩鐵同其他手機驚一樣 , 都有痴線佬用低星角色既玩法
真,手動打法
https://youtu.be/I9yojPV8voY?si=c3N8iPPKdqnAKDUS
Microsoft Outlook
日日都玩緊
所以咪話CS2係一隻回合制game就係咁黎
有嗰種玩法就可以定義為某類game
https://www.youtube.com/watch?v=rfEwcw5jJQ0&ab_channel=%E7%8E%84%E7%8B%90%E6%97%A5%E8%AA%8C

咁小朋友上樓梯無沒落肯定係因為星穹
你想類比好搵個好D ga啦
你自己爬下文, 呢個post入面ge有邊一個星穹玩夠膽主動提過個回合制系統

BG3無左熊同BL會唔會少左人玩? 我估唔會囉
BG3係因為優秀ge玩法所以好多人玩

星穹無左D角色會唔會少左人玩? 不如你估下星究D營收有幾多係來自角色呢 星穹3唔係因為優秀ge回合制玩法所以多人玩, 你自己係玩家你唔知ga咩?

你自己上面介紹星究個玩法ge時候, 剩係用有時無得跳過個玩法黎做例子
連你自己都無提過星穹個回合制好好玩啊
我幫你highlight埋你提左幾多次抽同角色

連你自己都唔撐又點樣叫人認同你話星穹係回合制為主ge遊戲
如果可以的話我一樣可以話CS2係泡泡龍為主ge解迷遊戲ga
老實講, 點解你地會覺得一個唔抽卡ge玩家係痴線佬
我去巴哈睇埋其他人都會形容唔抽卡ge玩家係苦行僧

即係唔抽卡對於你地黎講係一個異常ge行為
但對於可以跳過劇情一鍵清體力唔玩回合制又接收到

所以個回合制玩法, 其實無咁重要
你估唔會
得啦
都話撚左你企死個立場
BG3 初出果陣幾多直播主係因為角色而玩
我唔知,我見唔到
你咁不如做阿叻啦
啱啱相反既係BG3 個戰鬥我地係有好多不滿就真
玩開舊BG 既又怪佢唔跟返以前bioware 咁
真係hardcore dnd 既又怪佢抄唔足桌上規則
佢唔計角色,真係值得好評既係無窮無盡既爆機方式
你諗得到就做得到
你諗唔到佢幫你諗埋
如果唔係你真係以為大家好鍾意喺度等TURN 呀?好鍾意擲骰跟住70% 打唔中呀?好鍾意佢唔跟足DND 呀?好鍾意佢多BUG 呀?
根本就冇人因為個回合制好玩而去玩BG3 囉
睇你個死樣都冇撚玩過,亦冇了解過玩家群眾
優秀既玩法你都講撚得出
你打多兩鋪機先學人上來反駁啦
所以你先係認為BG3係垃圾

幾多玩家因為角色而玩, 有幾多啊
96%壓倒性好評, 唔係因為遊戲玩法

開始為左搵方法串人連現實都唔睇
所以邊個係阿叻
直播果啲唔係現實?
你根本都冇了解過真係玩BG3 既人群
96% 壓倒性好評係因為個遊戲玩法呀
我咪講左佢邊度好玩
角色 (人設、美術、配音、演出),同埋大量既爆機方式
你咪自己搵下steam review 有邊個係因為回合制而鍾意囉
照你咁講如果玩家唔係因為回合制而鍾意,咁BG3 係咪唔影響回合制沒落呀?
笑乜鬼
真係架喎!
00 後冇玩過小朋友落樓梯
喺我地呢一代沒落左個遊戲類型
而家星鐵加返落去比人回憶真係帶返起喎
起碼啲00 後會知道以前有樣咁既野
真係因為佢所以小朋友上落樓梯冇沒落喎!

你喜歡啦
你鐘意話無星穹, 回合制game出唔到世tim

我以為你假膠je點知你認真ga wo
屌,我以為你認真點知你係假膠添啦
明明就係好正確既例子你拎出來比你反駁返你都有
咁大個人都未見過咁既嗜好
咁肯定係嗰4%唔鐘意啦
如果唔係你真係以為大家好鍾意喺度等TURN 呀?好鍾意擲骰跟住70% 打唔中呀?好鍾意佢唔跟足DND 呀?好鍾意佢多BUG 呀?

最好100%人都唔鐘意等turn tim, 事實就係你得個鳩up, 你自己唔鐘意就認為人地都唔鐘意
結果96%好評就肯定唔關玩法事
我是但去steam到執幾個好評都話個DnD好好玩wo, 即係嗰D就唔係人黎ge

星穹因為角色所有多人玩又唔係事實, 營收有幾多關角色事都唔係事實
星穹多人玩肯定係因為個回合制系統
「星穹因為角色所有多人玩又唔係事實, 營收有幾多關角色事都唔係事實
星穹多人玩肯定係因為個回合制系統」
嗱我冇講過呀!
你上面明明HIGHLIGHT 左我講星鐵最重要係抽卡同角色架
我一路都係講緊隻GAME 因咩紅唔緊要
但佢揀左用咩遊戲方式,就係對果種方式做緊供奉咋
你明明HIGHLIGHT 完人但又曲解返人地講野
思覺失調睇睇醫生好
又正確例子, 我上網搵一堆類小朋友上樓梯,
結果剩係得星穹可以幫人地帶熱潮

你差在無幫米哈遊老細含撚ja wo, 如果佢想我估你諗都唔諗直接衝過去啦
仲邊含邊問可唔可以出新角色比你抽tim
屌,咁你搵果一堆加埋有冇星鐵咁多人玩呀?
加埋都冇啦
唔撚通我而家去寫個PROGRAM係回合制遊戲,就話我為回合制帶起左熱潮左
眼訓早啲訓啦
所以咪就係連你自己都唔覺得星穹因為個回合制所以多人玩囉

呢到個個都係講緊其他game ge回合制幾多野玩幾多創新
你一個抽卡game黎呢到做咩呢
仲要連你自己都認為星穹係抽卡game

近年回合制遊戲興起幾時輪到你星穹啊
呢個post d人提ge每一隻game都比你星穹更有價值啦

卡牌收集遊戲另外開個po啦
講咁多野原來哈巴狗黎

最後ge結論, 星穹有ge野就可以帶起潮流
卡牌收集遊戲都係回合制出卡架喎
又唔關事呀?
即係遊戲王都比你收埋皮?
咁落去冇咩回合制有得剩架咋喎
趕撚住去幫老母收雞數?
咁係咪我而家叫CHATGPT 求其寫隻有回合制戰鬥既GAME
你就會讚我拯救返回合制遊戲先?
係既我叫佢寫
你出隻垃圾回合制點樣拯救啊

都係一句啦, 無角色你隻星穹仲有無玩你自己都唔敢答啦
普攻技能普攻技能
點會唔敢答
我梗係唔會玩架
BG3 我都唔係為左回合制先玩架啦
星鐵又點會為左回合制而玩?
痴線架?
唔好話呢兩隻
世界上所有遊戲我都唔會因為佢個回合制好玩而玩架啦
對上次玩隻八方旅人,佢真夠薑音都唔撚配
淨係得個回合制好玩
我屌撚到佢開花添呀!
首先 , 你唔好搞錯一樣野先 , 唔係唔抽卡
而係講緊用低星角色過高難度既關 先係痴線佬 , 我諗9成人都係咁諗 , 淨低個1成就係痴線佬
我諗所有 有抽卡元素既手機驚 , 唔抽卡正常都係比人形容做苦行僧
因為唔抽卡 , 連其他低星角色都無 , 咁緊係苦行僧啦

就算唔係手機驚
卡GAME 遊戲王 / POKEMON等等 , 呢類 你都唔可能唔抽新卡包
始終機制環境一直更新一直變 , 唔通我拎返廿年前副卡出去同人地D新卡打?

回合制唔同動作GAME , 動作GAME 都仲可以靠技術磨到過關
回合制 你無對策既角色/手段 , 點玩??

所以回合制玩法, 你覺得重唔重要?

利申: 接受唔到跳過劇情
一個唔會玩回合制ge人
入黎講一隻回合制係垃圾ge遊戲令到回合制遊戲唔沒落

急口令黎ga wo ching
你可以早抖了
人中之龍7,8
寶可夢系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞