回合制遊戲係咪已經沒落?

650 回覆
17 Like 293 Dislike
總之96%壓倒勝好評入只有0%鐘意玩DnD回合制啊嘛, 明ga啦
好似中後期都合作得唔愉快
講咗唔再整續集同DLC 但就有keep更新內容
講真整自己ip仲好啦 賺錢唔使同人分
而家係講緊用崩鐵去證明回合制無沒落喎
崩鐵就係而家其中一隻最多人玩既回合制game
回合制無沒落點唔關佢事?

正如有人會拎bg3 pkm 人龍 p5 真女等等去證明回合制而家一樣有人玩
我又唔見有咩game係因為某某某game而轉成回合制喎
係咪依堆game又唔關回合制沒唔沒落事?
用你個logic去講既話
咁人龍無左個回合制仲有無人玩?
人龍既回合制又係咪佢吸引人地玩既原因?
你認為人龍又係咪回合制遊戲?
人龍7咪完全係單純講故仔叻但係玩法垃圾
7出果陣大把人屌佢個回合制喎
人龍咪自己轉自己做回合制
你講嗰堆大作有邊一隻唔係喺回合制玩法到尋求創新

回合制遊戲沒唔沒落第一個原因會唔會係因為回合制不斷創新所以好玩呢
依家星究推同我講回合制遊戲無沒落係因為可以抽角色同音樂好聽wo ching ,呢句野滑稽到直頭kam kam 地tim

槍game無沒落, 因為可以聽音樂
音game無沒落, 因為可以可以開槍射人
解迷game無沒落, 因為有pubg元素
ching你自己覺得kam唔kam囉
Steam 94%好評
Ching又平行時空

知唔知道人龍7係第一個掛住國際版個名打出世界
結果你同我好多人屌佢個回合制

又連登當真理, 就算係連登都好多人讚人龍7好玩wo
https://game.udn.com/game/story/122088/4168772
就咁google人龍7 回合制 評價 第一篇就係講緊佢個回合制做得有幾無聊喎
你個94%好評有幾多係讚緊佢個回合制整得好?

"假如星究無左個回合制仲有無人玩?"
用你個logic 假如人龍7無左個回合制仲有無人玩?
"都係一句啦, 除非你話近年d game都係因為星穹所以轉成回合制啦" 依句你講架喎
人龍自己轉回合制 咁近年d game有邊隻係因為人龍所以轉成回合制?

一樣野有無沒落根本唔洗搵咩原唔原因
有實例證明到果樣野仲係好多人玩緊咪得
崩鐵咪就係其中一隻最多人玩既回合制game
已經好證明到回合制無沒落啦
所以人龍8喺"回合制"上面創新, 等隻game好玩D, 而唔係推出更勁ge角色純粹用數值壓過去就算囉
呢個咪就係回合制遊戲同卡牌收集遊戲個分別囉

是但search幾個都話人龍7轉型成功, 第一版都已經有人讚緊RPG愛好者直接入手tim
崩鐵係一隻最多人玩ge卡牌收集遊戲
你D FD幫你正名左
明明個命中系統99%都會鳩到miss但係都屌住用save load大法玩落去
我覺得如龍7個回合制好過以前打打打喎。

如果sega覺得回合制仆街,咁8就唔會keep住用啦。
人地話屌到仆街wo
應該94%極度好評94%都屌緊個回合制
特色嚟嘅濕鳩概率算法
面對面99% miss
我覺得仲有個暗機率去拖低個計算結果。
因為90%以上命中率miss其實都幾常見,唔只10次得1次。
咁即係你覺得人龍7個回合制好唔好玩
人龍8大改完之後好玩左係咪代表7果個唔好玩?
不如你一係就搵篇讚人龍7個回合制做得好既文出黎
一係就幫手分析下究竟人龍7個回合制好玩係邊喇
呢隻快速小巧型敵人都算,我零距離對住巨型緩慢大牛龜,99%命中率都miss。
用人龍7回合制同以前打打打去比 點比較到人龍7個回合制係好玩?
同埋咪就係因為7果個出得垃圾 8先要大改
xcom2 六個遊俠屈機
真係好玩?
吓? 乜你果隻8改左做唔係回合制呀? 咁得意?
標題係 "人龍7回合制沒落" 定 "回合制沒落"?
如果係後者,咁 "人龍8個回合制好玩" 其實一樣apply到。
你自己上steam睇啦, 2萬幾篇比你慢慢研究
個Steam又唔會走左去
搞到我好似呃緊你咁

所有game都有缺點ga, 人龍7都唔會例外
人龍8點解要改善回合制個玩法就係人地真係當自己係回合制遊戲囉
其他game點解要創新一樣因為人地覺得隻game要好玩, 核心玩法一定要進步咁解, 呢個post 提及過ge遊戲, 有邊一隻剩係加下角色減下數值就當自己係一隻新game

同理星穹推覺得隻game個回合制唔好玩咁點算有無再喺回合制上面創新?? 推多D角色囉, 又賺錢又唔洗煩, 唔平衡點算, buff呢個角色nerf嗰個角色囉

掛住個名叫回合制遊戲但係做ge野同回合制一D關係都無
X com2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞