天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
『人現現!』(Homenum revelio)
冇計
其實好多香港人叻唔切
心地係差啲
文盲讀過書,行50係最高,幾時有講視線受阻行50?
鋪得靚,絕呀
屌你真係唔識字,叻唔切,下面再reply睇唔睇倒?
冚家產又係Teslun
妹豬趕住刷首抽累司機坐半年。如果死果件係81歲阿婆依度應該一面倒撐司機
我叫你睇下面呀我再reply呀,識唔撚識睇字呀文盲?
唔收慢都算,條teslun依家係比大油過燈
幫佢個班好希望係無牌
rip
平時搭巴士個司機綠燈收慢就走去屌人地揸得慢
趕住返工返學仲碌車
討論緊汽車撞行人喎
你個表咩炒車死都計落去?
英國仲要路形多香港咁多
高速公路長度已經冇得比
仲會有落雪影響
計全個英國個風險點都大過香港揸囉
發現連登好多人都識一條片仔就知佢車速係點
班撚樣會話有水馬,睇唔清,累撚死司機
Cctoy係咁 最叻雙標
呢啲幼稚園已經有教
少咗兩件馬路炸彈
所以咪啲人唔望咪衝出嚟囉 反正自己冇錯
但當事件發生係自己身上就悔不當初
我冇講過一架車行出撞到人係啱
但行人為自己條命負責任 你有眼有腦判斷 唔係你話急就可以亂嚟
如果係咁 好似大陸咁每個路口裝cam 咁就大家最好保障啦 反撚正整埋支燈大家都唔柒睇 揸車就碰碰車 做行人當自己保齢球樽咁 一有意外 就upload 上嚟大家睇 車輸定個樽輸

而家啲行人過條馬路都望電話 小學都有教 馬路如虎口 揸車都有防禦駕駛 乜行人係咪用感官去理解馬路狀況預判是否安全 就算條友揸車亂嚟 你都可以靠自己預早判斷去逃過一刧
如果唔識嘅 咪去秀茂坪交通安全城同班幼稚園學童一齊上堂囉
連登黎講 你有車已經係原罪 重要係T撚 重要撞到18歲妹豬

點樣唔屌個司機

試下撞到果個係警察 呢到拍哂手掌話佢衝燈抵死啦
如果個個跟到路口20又真係減少好多意外

跟到的話,而家班友仔低過50都唔得
可能無去交通安全城玩
到時應該塞撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞