天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
係咪慣左有主動式安全break 搞到啲反應時間咁慢
你不如重考啦, 有人過緊馬路, 你同我講你反應唔切,渣車唔使留意行人反應?
唉, 睇交通燈過馬路唔係大撚晒!
要知道日撚日都有司機衝黃燈同紅燈!
要保障自己條命, 真係要用對眼望清楚兩邊有無車先好過馬路!
衝燈大晒?
岩岩搵過 得條好矇既片
考牌果陣個個都開到龜咁慢架啦
咁都收唔切真係唔好放佢出黎
唔係大哂 但起碼責任唔係車主一方 假設佢無超速 正常減慢過路口都好 有人突然衝出嚟都係會撞
聖大乞食科點都入到既
笑左出黎
咁係咪要喊
佢冇埋條命又點 自己攞黎架喎
而家佢仲累埋人
要,法律上其實都要告,駕駛者有責任路面情況
但你渣車會全天候24hrs 留意有冇人沖出馬路自殺?
真係咁渣車,D車唔洗郁,塞死晒係度
結論:司機唔好彩,呢D case 年中見唔少,明明冇犯錯但係當災

有咁慢揸咁慢
隻閪腳隨時準備彈過去剎車
呢個post禁媒體模式, 個2條Youtube片都有得睇...
唉, 真係諗唔明18歲女仲咁樣過馬路...
唔好再講剎唔剎車 果下根本賽車冠軍都反應唔切
Jumpscare咁跳出黎
之前好單律師同休班警撞死人,好似乜最事冇
你真係有睇條片??
部車剎都無剎過,少少意識都無
不過現場太多水馬, 判斷唔到睇唔睇到條女
兩者都係不幸啦
講真有幾多個人次次綠燈過馬路都會望下有無車先過...
RIP 18歲女 青春無敵
我跟多你一百萬,有冇ching 表演下咩叫神反應踩brake
網上車神講口就口響,根本避唔切
我渣車唔通隨時預左有人沖出嚟自殺?
你揸車係企係到揸定坐係到揸? 高度視線係咪一樣?
我求其Google :https://www.legco.gov.hk/yr98-99/chinese/panels/tp/papers/1499c.pdf
前車行50,你跟前車綠燈行50,又唔係貼得好近,有乜問題? 你係咪燈位會減到20

依家係條女沖出嚟唔識過馬路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞