天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
個個話個司機要重考牌
但係香港考牌如果前面冇車+綠燈 揸太慢同減速都係會輕微錯誤
但係事實上應該會打得甩
早幾年有條女撞死人都係比幾千蚊搞掂
基本上而家香港法例如果係人衝出嚟撞車都易甩身
撞死人記一世啦
一兩年就無事
個司機都幾勁
咪話
班馬線都一堆司機唔讓行人啦
十幾秒後先有車停 你都可以估到衝尾燈
人生流流長
正常人都唔會比呢啲事阻一世啦
唔通以後唔揸車咩
講左好耐
迴旋處唔洗考都大把人都唔識用啦
出唔到就停定硬cut
咁迴旋黎做乜鳩
幾時講過可以大條道理橫衝直撞呀盲撚
唔夠人講就淨係識老屈
細炎明熹一年wo
都話你坐巴士點會撞到人
有紅綠燈個廢老都可以咁

渣華道上面有另一個師兄都有post片啦
麥可女學生版
搵藉口剎唔切車仲唔係橫沖直撞?以為自己玩緊gta呀? 盲撚
係呀 但佢個standard係叫你預判個預判
咁你停定車等都得
你真係有睇條片?
個女仔跑咁快衝出嚟 得嗰半秒鐘點撚樣剎

正常馬路行緊40-50冇超速冇踩油加速,就已經做晒要做既嘢啦
專登dup慢到20-30去預防有人衝出嚟就係額外既嘢啦,冇做到都唔係錯
個teslun有無背景?有冇家底?
你講得啱
你又無如果又如果係我 咁究竟有無如果呀依家
你坐巴士都算 學人講揸車
無論咩燈號都係司機仆街㗎啦
揸得車就應該係要小心謹慎
周圍望可能發生嘅危險情況
個司機法律上俾人告唔代表大家要屌佢喎

絕大多數情況下衝燈俾車撞都係衝燈果個抵撚死架啦
有錢請律師就有機會
又唔諗下
如果急停引致後面交通更嚴重交通意外又點?

為左唔引起更多意外寧願車埋去師兄用心良苦
由2003年梁振英係明知雙非法律漏洞存在下,負責搞自由行,令到支那人好易黎香港產卵,就已經好多雙非,習近平2008年做國家副主席之後仲狼胎,呢個女仔個年紀,食正應比炎明熹個班雙非瘟神稀釋晒一切香港人既血汗資源,炎明熹好應該羞愧自盡殉葬
呢個真係睇心理質素
就算唔駛坐監都煩你一兩年
我就唔會搏 但我知呢唔係主流睇法
尤其D貨車 小巴 DC9 跑車
o係市區有綠燈就下下地板油 去到燈位前先重brake
年中撞飛唔少盲毛阿伯同細路
合理,加多個60歲後唔可以揸車就完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞