天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
呢度仲咁多人幫條濕鳩講說話,我建議佢哋睇返成龍個廣告,咩叫做揸車。

https://m.youtube.com/watch?v=MAGifEyDdjw

https://m.youtube.com/watch?v=RfbABzLJ8p8
又屈唔睇左右
無錯呀 揸車果個係一定以呢個前設黎揸車

但屌行人亂咁黎都無衝突喎
批評行人亂黎既都無教人撞落去啦
想要正皮就唔會係到屌柒佢
你知呢度反社會 正如閣下

冇話過邊個啱同錯
純粹覺得個女仔死左
但都仲要鞭佢屍話佢抵死係咪有撚病

咁唔差在不如落去面對面同佢講抵撚死
慢就避免到唔撞?
你到燈位,個行人(尤其小朋友)喺嗰一秒發癲衝出嚟,你車慢極都係撞。

除非你同我講你行5km/h過燈位
tesla one pedal drive令到司機唔記得點樣踩brake
所以淨係識得鬆腳扭肽去避
打稻草人無用架wo
一早講咗。

Tesla 撚成日都係咁,亂揸,明明性能咁好鋼水咁好,比班撚屌當坦克揸。吹鳩脹。
而家拎英國黎講
好未?
人地揸車就係冇香港人咁狂躁
真,任何可能有人出黎既地方都要當有人會出黎咁做,法庭都係用咁既原則去判。
你有馬路就唔會行天橋

參考下西灣河太安樓個十字路口
未必
人呢啲野
咁多智障
死一兩件同死隻蟻冇分別
其實心理冇咩負擔
甚至我殺隻蟻都會有少少內疚
呢啲自己衝去申請撞死嘅
我真係冇乜感覺
現場咁撚多水馬都唔識收油,點睇都係司機駕駛問題
唔好話行人綠燈 揸車時綠燈都會望下其他路口有無車衝出嚟
怕咗啲盲毛 心急車手衝燈
其實呢啲撚樣會唔會見人跳軌自殺
就屌個司機停唔切
既然係咁 點解唔直接路口位限速20?咁咪唔會有意外發生
慢未必避免倒唔撞,不過就肯定望得清楚
Errrr……
無錯,要延伸開一個po,討論tesla問題
打稻草人有撚用咩不如話飛機啦好無 傻撚
明了 唔怪之得
你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞