天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
嗯 希望依個理由個官接受
其實係‧自殺
電動車個操控真係好唔同 揸開油車都有機會唔慣
關我撚事
笑你條柒頭馬後炮得咁戇尻
連登揸車就係罪原
上庭提堂個陣係日頭
個女仔死嘅時候係夜晚
問咗啦,教車師傅唔識預判喎
翔東路為雙線行車道,車速上限是每小時50公里,秦的平均車速約為40至50公里

依單teslun揸51都可以唔洗諗 可以執定野入去坐
的確要 你渣車不嬲唔睇左右架? 屌你老母
所以呢啲路口更加只會慢揸到40左右
有人貼 ig 先會咁
而家好似冇
咁你抄硬都得
笑死
練多啲 驚下個你上新聞
佢有無超50同50撞人會唔會飛係兩回事,你"想像唔到"呢樣野本身都好危險,仲要人"估", 就算你30打橫撞到個向前沖緊既人佢一樣會有排彈,唔好以為慢就撞倒都小事,就算你係司機位有晒安全帶都chok到你仆街
你都on79, 咁嘅路面情況就算牌寫50唔通你就真係行4-50? 條Teslun 冇收慢冇留意路面情況冇以行人安全為優先已經好有問題!
你條傻閪認為咁就實撞到就真係冇撚揸車

好似下面啲片咁唔會話個路人啱,但人地司機唔會好似你條撚樣咁諗肯定撞到點避呀撞

https://www.instagram.com/reel/C8Ye1inSeFj/

https://www.instagram.com/reel/C8TyntmPxHj/
香港嚟講揸車果個幾岩都好,車死人就要坐。
問題只係坐幾耐。
問你又答唔到
同班執輸行頭慘過敗家既人講多都哂氣
明眼人都睇得出
市區路口位都開咁快都見唔到個司機有做anticipation
岩呀 所以咪要預留
依個車速撞到人唔係第一時間重brake? 地下無剎車痕喎
咁都無罪? 27歲入去慢慢坐啦 抵撚死既

全世界係得落後國家車大過人 去過日本未 去過北歐未? 離遠幾十米見到有人想過已經收慢啦
撞死人極少甩身,基本上坐硬
睇YouTube 英國考車要考埋emergency brake 收得慢小小都肥
完全唔同路面情況,你有冇揸過車或有冇車牌呀
美國既話,行人過馬路既地方,六米前後唔擺得野,因為阻擋視線
水馬咁擺係美國係犯法,工程入紙唔會批佢咁擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞