天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
RIP
食藥啦你
監房有位請進
自己老屈完
再指責其他人打稻草人
好明顯佢「他朝君體也相同。」
我就係唔想咁死法,洗屌柒呢啲Tesla撚。
一單還一單
大把司機衰既一樣照屌
係有班人盲撐其中一邊姐
事實係日本市區尤其遊客區
啲車係特別慢
但純粹因為真係預左隨時有智障自殺
同埋人地普通冇咁心急
香港一般心急+唔預有弱智
其實跟路段車速行係冇錯
但班聖人喺度上帝上身
你個傻閪自己講完D野自己唔記得?
係 我睇新聞片 唔好話超速 畀你反應嘅時間係好短 睇車cam

只能夠講 行人可以唔睇燈衝出嚟 咁揸車咪好冇保障 揸三十都撞得死人架啦 全世界行十好冇? 咁整盞行人過路指示燈托呀 整斑馬線咪得囉
就算Tesla 衝紅燈 整死人判好短 條命自己嘅 係咪就算綠公仔都要望交通情況呢 唔係顧住跑 乜柒都唔望?
兩邊都有唔啱 但邊個損失大 唔洗討論啦嘛
點判 判成點唔係我哋主觀 但呢啲事件可以成為教下一代 教身邊嘅人嘅例子
Tesla個操控根本同油車好唔同
新手既真係唔好揀T撚
加拿大係行人優先,我住緊呢度暫時見D司機好禮讓,個個都老遠停低等行人過
我相信任何一個地方開車有行人路都應該減速,我自己就肯定會,唔踩brake都絕對唔會加油,除非視線無阻完全可以見到行人路無人,先會以限定車速通過, 有行人路既路都可以撞撚死人,自己諗下個司機開幾快,行人有無錯都好,快到可以撞死人根本就係人渣都不如。
巴屎佬路窄揸開20有找
成日十下十下
早排先有個女律師撞死一 個亂過馬路
只係守行為
呢單等睇表演
你連設例同打稻草人都分唔清就收收皮罷啦
地鐵火車設例關依件事? 人如其名
你行50 都叫收慢左?
擺咁撚多水馬係咩事? 市區位用普通圍欄都夠
點解一定要衝燈
成班生蕃
你真係以為揸車係企喺度揸??
你望到窗入面嘅人
窗入面嘅人會望唔到出面?
揸舊大殺器係街爬爬走仲叫人保障你。
有病架。

香港已經罰得勁輕,仲要咩保障?
連登討論不嬲唔駛認真,先睇政治,再睇私怨,最後先睇件事,如果是但一邊係大陸人,反,如果車係Tesla, 反,如果司機係女人,反,乜keyword都唔中先認真都未遲
做緊工程
起市政街市
唔建議同佢呢條on9嘈

望左右同望盲點係兩回事
佢明顯係唔清楚撈埋一齊講
我諗差唔多。
呢啲停牌,好輕罪。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞