天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
死者為大
你坐巴士點會撞到人
所以我都覺得 行人唔遵守交通規則過馬路 呢啲
司機可以無罪釋放
特別係啲十幾年前既賽跑冠軍 個個趕住去死咁
住公立醫院費 政府都要問返佢claim
咪放長雙眼睇架T車判決時有無話超過50 到時睇下你有幾聰明
我淨係覺得依個post啲人好撚好笑
比你嘈羸左又點
條友咪又係要入去坐
就算打得甩都要請大狀頭痕一年半載
如果個個好似你個傻閪咁有班馬線都直沖 日日都唔知死撚左幾多百人
我講得唔好, 即係我會係燈位前最多50過, 咁講大家有無誤會?
因為危險駕駛,所以引致他人死亡
如果司機唔認罪,律政司要去證明佢係危險駕駛先可以判
普羅大眾一比律政司告,走去搵法援律師,都係叫佢認罪幫佢求情架咋,都係打份工,你想輕鬆返工定幫佢咪書搵案例,幫佢拆對方法律觀點
有既,你肯比錢,實有律師做
香港地 法律面前人人平等
搭開雙層巴士
最理想係老遠見到有唔係企定定嘅心急仔就要度住過 預佢隨時彈出嚟 視線受阻就鬆油放隻腳係brake 馬路如虎口 講易做難
我會.
就算係死者錯又點
唔代表唔會告個司機
片段未能看到交通燈號,但涉事私家車駛至前約5秒,有另一輛白色私家車駛過;而意外後十多秒,則有巴士在燈位停下,途人過路。

似衝尾燈
其實都無乜分別
撞死人9成都係要坐 差在坐幾長
乜叫正常車速先
我行路口收慢加睇你動作就算唔完收得切都起碼減低撞死機會先
計落十幾年唔睇燈又同車鬥快
咁都未死
算係好好運了
藍司機
行人過路處唔assume要反應時間
唔怪得咁多意外
好撚恐怖
Teslun係咪有個自動急煞功能?呢d有障礙物好似水馬咁既情況下work唔work
但聽講好多人開車前會熄左佢
依家啲家長唔多識教 唯有學校教

以前我老豆教我突個龜頭望兩邊先好過馬路
運輸署 : 小心駛過。在交通燈前,切勿加速。駛入路口前,應先向右看,再向左看,然後再向右看,並須讓路給仍正在橫過馬路的行人。
唔少車cam都睇到香港地有班路人真係作死
揸車都係普通人一個 你突然跳出黎既話撞到你都係唔想
但司機都會好無奈
自己沖出黎投胎懶人?
條罪係咪應該改返做「危險駕駛引致他人死亡」呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞