天水圍18歲女遭Tesla撞飛 留醫兩日不治 學校:非常傷痛

1001 回覆
91 Like 42 Dislike
睇Tesla保費咁貴就知佢地係高危一族
咁你都要架車得先得架
撒手人寰 仲以為記者中文水平好左咁多,點知原來係副校長講
考車路試應該加個環節
係運輸署職員會埋伏定
隨時係路邊拋個公仔出嚟
撞咗就嚴重錯誤
正常司機反應都要0.75秒
得0.5秒注定收皮
都啱既 避免到係最好 不過上到庭佢proof到係合理車速,行人衝紅燈,司機由睇到佢開始既 reaction distance + braking distance係避免唔到撞佢 咁我諗法理上司機係無罪既 當然合法唔代表大曬啱曬

只係作為道路使用者,根本雙方責任應該平等,自己條命自己唔負責,要人地 mind your business 其實都好值得諗下🤔
唔係公路撞到人飛起 一律都係渣車條友問題

走唔甩
話唔駛坐 好撚掂 穩撚陣個啲高手
有咩新諗法可以同依單案例好唔同,對被告好有利未
畀埋個賽車級brake 佢
睇片唔知架tesla行緊幾多
但今次個case行50都9成9會撞到條女

起碼行20-30先有機會停到
但正常唔會無啦啦收到咁慢
上個po講d正常野好多人diu9我嫁
都係練習 攞個感覺姐用自己方法
而家變左
危險駕駛導致他人死亡
其實仲要計埋移動物件個質量
不過算啦你都係尻尻下㗎啦
啞撚哂啦
準備好去探監好過啦
阻到仆街其實, 你揸車係坐係度, 啲欄打橫咁完全遮晒
上面仲有個移英車主 依d仆街去到人地地方都係做垃圾
之前又係有個撞車post入面又係
有班人話點解見到人衝出來唔收慢
點解咁都刹唔到

成班都唔知係咪玩孖寶賽車就當自己識揸車
以為咁個X制架車就會話停即停,又唔諗下
如果急停引致後面交通更嚴重交通意外又點?
但唔揸車隨時變被撞果個
條女好快俾第二條仔中出

趁未入冊,快啲屌多2回,射返篤濃精
https://std.stheadline.com/realtime/article/1990413/即時-港聞-大窩口的士疑避男童-急扭軚撼燈柱翻側-司機-好彩個客同我有戴安全帶

路人其實亂衝真係會搞到好大單
我想講既係 行人過馬路都真係要有意識 唔好覺得司機係萬能就可以亂黎
自己揸開車會明白好多 做行人果時都好留意馬路情況
停唔到 同 停左之後既後果兩樣黎架喎 你做乜9?
唔好衝燈
唔好出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞