到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
依家用iphone既好多時都係比佢個eco system縛住左
Andriod同ios差異化已經唔大

如果android早10年8年有依家既流暢
我都未必轉iphone
有時就係慣性同埋頭啖湯
比人搶左就好難追
啲無腦人都係會埋單 無所謂啦
你俾咁多新功能佢做咩姐
佢唔知自己落後 重覺得揸新iphone 勁咗
自我感覺良好 做人幾開心
想知係咩function
好正 用android個啲毒撚就係咁既feel

見親都唔知點接佢地

大家都係 哦 係咩係咩 又幾勁

Yes

連你都唔買蘋果

蘋果冇人買了
點唔穩定?
Samsung 進步左好多
但作為an 用家
我仲係接受唔到銀行app唔比cap圖
android得啲kam撚用
同意🤣我地an機用家高質又多女🙂‍↔️
咁撚前 但點解市佔唔係玩哂? 獨醒撚 答我啦
例如咩功能
每個人起手都用過Android ,就會發現an機垃圾,轉ios
好啦,你話而家an機進步咗。咁又點你要好用過ios先得,又唔係

最好笑有成班毒撚話an機好多功能,乜多工,摺機乜乜柒柒多工電話咁細仲要分screen,正常連an user都唔用摺機更加係比錢買難受
我都用緊iphone
唔使咁搶口喎
好用過ios喎
都唔知有乜好鬥
用開左ios既自然已經用到慣晒,根本就唔會轉返android
本身iPhone有既功能,大部分用開iPhone既都未必知道曬
Android 你出更多新功能,街客只會覺得更加難用
又要重新適應
除非apple好似高登咁逼大批用家轉場
如果唔係apple食老本已經夠有排玩
我發覺an機撚先係吹到SJ變上帝嘅主要功臣
SJ死咗咁多年啲老本都仲未食晒
同意,同埋就算android 用家講緊既新功能
好多ios 用家都唔當係必需品
早十年八年大家追求流暢度嗰陣android 已搞死咗自己
公司機ios 自己機an
雙修有幾難
部電話都係上網 睇片 覆message
間中影下相
2邊進階功能都冇用過
自己部an係消費卷平價3星用左2年
睇唔咁多手機新聞 用成皮野買電話做乜9
唔係Android行太前, 係Cydia行太前

估唔到蘋果都要抄返小米轉頭!

睇佢發佈會
發佈的功能
講到好似好勁咁

成班傻仔
唔係120hz,係iphone咁耐都係,由最初冇速度,冇copy and paste,冇WiFi hotspot,一定要itunes入歌,用家一路都有辦法精神勝利
半條街都用緊嘅嘢有咩身分可言,掃地都用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞