到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
已經分唔到你真心定假膠
因為真idog 真係咁思維
佢地永遠都係坐監模式
差Apple嗰個幾皮喎
佢哋會話用一年開始lag
但我部pixel用咗兩三年完全冇問題,甚至粒電都可以用日半
反而我識啲人用iPhone,好少見佢哋粒電捱到一日
由中學第一部android開始
就算點lag幾乎每2年就要換一部我都堅持用android
直到20年果陣屋企送咗部11比我
之後就返唔到轉頭
係去到最近冇哂memory同鏡頭整花哂先換做15pro
但其實部11都仲係好順冇問題
咩年代
仲要抝iPhone vs android
11玩部分手遊都已經收皮 …
利申 Lg htc Sony Samsung都用過
當然都有朋友繼續用android用得好順好好
但以前嘅an機真係令人留底太深刻嘅壞印象
唔想再試
都係嗰句,屙舊屎都有人搶嚟食,你仲會唔會煮飯俾人食?
又唔係冇錢,仲創乜鬼新功能?買嚟用咪得,夠穩陣
你仲差我含撚數
大把有實力嘅Android機完全無你呢個問題
不過我哋用An機追求嘅野,你哋班idog唔明㗎喇,同班被圈養嘅豬一樣,餵咩食咩
似係將資源研究Vision pro同自己嘅ai
手機市場已經到極限
大家都係差唔多功能 未有一個突破口
但佢整咗vision pro就係手機以外嘅突破口

但依家白老鼠階段係貴啲同太多缺點
唯有等多幾年睇下點 iphone ipad都有幾個價位
好似當年大哥大都係得有錢嘅人用
用個個好威 威在好撚貴同埋啲人用開call機
而當科技普及嘅時候就會係平民價同必需品
我哋android用家追求嘅係性能同埋視覺聽覺頂級體驗鍾情個性化設定同埋對硬件有要求嘅人咪會用

唔似得iPhone 人哋餵咩俾你就食咩,俾啲次幾個等級嘅科技你都要含淚讚好焗住用

我哋圍內成班勁有實力嘅頂級Android用家日日見到班仲衰過農場入面d豬嘅Idog真係笑而不語
19年買左11,早幾日先換左第二次電可以撐多年半

轉會前,An機真係每2年換一次,最短係半年一換
最近去為solo trip先買部二手filp 4 玩雙修

觀望緊之後16嘅顏色有靚就換
其實呢個主題會唔會有啲過時
Andriod嘅問題而家已經大部分都唔係system問題

係啲手機廠鍾意出垃圾

除咗Samsung有幾多間真係會認真出一部好撚穩定嘅an機

iPhone軟硬件都自家研發,成個產品生態整合得順利,
睇埋嚟緊monitor Mirroring同VR整成點就知係咪貨真價實。

呢樣嘢除非有一日SamsungGoogle Microsoft合併咗,否則Android都好大機會會有各種兼容問題或者兼容問題上需要時間解決

唔好話咩做多一步down多個app,多咗步驟就係多咗步驟,一個系統唔係老細叫你整少個掣,就即刻可以冇咗個掣
免費chatgpt 4o , 我覺得呢樣都贏三星幾個身位
人地唔貼咪你貼囉
蘋果係身份象徵 同starbucks差唔多
都係J緊榮譽白人嗰種感覺
2派人又要互片
iFANDog最鍾意用嚟打飛機
靚仔靚女笑撚咗
AN已經玩緊摺機摺MON啦
IOS啱啱先出到模擬器咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞