到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
你咪話
而家ios個wifi tethering仲係垃圾級
無連一陣又會自己熄
我好早就明白, 用蘋果只係一種信仰
果粉果痴說唔到我,導唔到我入教的
我唔用蘋果, 一樣有科技生活咁多年

係脫離apple先可以真正享受科技生活
淨係唔可以background upload野上NAS backup焗鳩人用icloud已經係最充份理由
用緊mini 12真心想轉an機
垃圾蘋果只會諗點樣迫你買新機買多d週邊
所有以前笑andriod既缺點而家蘋果都有
電倒水 lag機 彈app
迫人用唔user friendly既face id
正一垃圾嚟
呢個我就唔知了, 原來蘋果比以前更無恥............
我只用過iPhone5, 後來浪子回頭 An機直到而家了
其他廠食老本 同Apple 食老本有咩關係?
你就真係要驗腦
知唔知自己講乜
感覺上而家已經唔係抄

A(pple)I呢單野

係搶同霸佔

將人地幾年努力同大成

一句話係自己就過骨
笑死人咩,睇唔過眼Appleai俾市場大讚?
你真係弱智
你an 機用家?
睇落似係
繼續亂吠啦,幾好睇
真係唔知佢口中嘅老本係乜
戇撚鳩
真,總係有啲傻系以為自己看破一切
基本上佢呢句comment可以用哂喺其他post到,咁討論區討論黎把撚
邊L度可以不停有咁多嘩嘩聲既function
唔係AI 出前,個個都搞唔到大既新花臣
上面條an 狗話iPhone 用家係被圈養, 俾咩你就要咩
唔講仲以為佢地有份研發android 咁, 啲hardware software 佢地有份搞出黎.最多咪又係買殼換個殼, 唔同加水冷咩
唔係啲廠俾咩你就要咩, 以前就唔洗成日講孤兒機連update 都冇, 乞間廠俾update
班傻閪唔記得iOS 13定14, 成個OS 大執過行快咗好多, 舊機都順返晒
apple watch 救咗好多人, 唔洗買靚錶充大頭鬼, 幾有錢既人都會用
android同連登仔好似
明明身懷絕技
但只能做冇咩人欣賞既毒撚
https://www.theguardian.com/technology/2018/oct/24/apple-samsung-fined-for-slowing-down-phones
當年係同時罰曬Apple同三星,
但三星唔知點解完全冇人提
你同我梗係知
但講得出“你冇airdrop咩?”嗰啲人你又估下識唔識?
An毒撚專用,出左咩功能都無人理

係Apple出先算真正推出市場
Samsung d tablet lag到傻閪
基本上所有file sharing
好似Dropbox、Google Drive
都可以send原file
問題好多人淨係識airdrop同WhatsApp
send完WhatsApp見到“質素差”
就問點解唔用airdrop
Android冇airdrop咁麻煩乜乜
Smart phone咪又係Apple帶起
ios好似唔得
放左上dropbox google drive變返普通jpg
冇左HDR gain map matadate

Android 14 ultrahdr相片就唔知了
更正
試左google可以
試多次google drive得
google 出ios版quick share既話就可以解決依個問題
不過唔知有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞