到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
依家真係好悶
以前睇發佈會睇到嘩嘩聲
依家完全冇feel
對上一次嘩已經係face id
poor boy narrow mind
大佬,呢方面,Android 街遠遠衰過 Apple
依啲整色整水 玩半個鐘之後就唔會再用
用時間去整「靚」個ui嘅user真係低低地
咁vision pro都會哇既
功能未去到嘩仲要駁住嚿電
咁最初apple watch又係無功能+電垃圾

ipad 都係比人笑放大版iphone 仲要唔帶得出街上網

而家點
有眼睇
所以現階段佢未wow到我囉
不過你上面講嗰兩樣我呢個普通人都唔需要冇買到
冇AirDrop就乜都假
跟住今年即刻轉番iPhone
樓主又唔係笑鳩其他iPhone user
明明只係想分析下兩個系統,都唔討論得
仲可以咁多正評
咁都唔傾得,咁仲上乜撚討論區?
成個體育台執左佢啦,人地踢波,關你撚事咩
而家係講緊「你個人」乜嘢年代
唔係android 乜嘢年代
咁你人生/出世時間梗係可以用年代
而且呢啲同讀得書多少冇關,係語言用法觸覺,冇得教
唔係話唔討論得
但我想知樓主分析左乜撚野
你嘅公屋身份象徵
月經貼
一般果迷會回

Ios=勞
an=智能手錶

連仔:勞只得睇時間一個功能

結論 連仔冇錢買勞
你對住條摺痕慢慢J 啦
又拎呢啲minor 野打飛機
癲到
你話左掃右掃返回呢啲日常差唔多每分鐘都用到嘅功能都話
folder 同widget 都有得打飛機?
仲後生咩
冇問題就唔會轉機架啦

D咩customization 都冇咩用
利申本身係An狗
坦白講,Apple今次係成個OS加入AI...係好L勁
依樣野暫時無一部An機做到
好撚簡單
ios 用家永遠打飛機嘅位就係airdrop
an 打飛機嘅位就係可以摺,os 好開放,可以gen把聲出黎幫你打電話去book 枱

你就知兩班人根本係兩個次元嘅人
正常人係邊個次元好易分
我相信一個普通正常用電話嘅人都唔會得閒留意人地部電話有咩功能
好多傻9 仲J 緊touch id
西得過某公司見你部機未夠試用期真係壞左都話唔包?
想撐iphone 我明
但你唔好衝出黎柒得唔得
比其他人覺得iphone user係弱智真係多得你唔少
是但啦 年年AN狗都話IOS落後, 但咪又係冇人理佢地
8達通有未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞