到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
你都碌柒嘅
有邊部smartphone 唔係緊隨iPhone 第2年做到你上面講嘅野
落後到股價爆升
個個改icon 顏色我寧願佢唔出好過
Apple 係信仰
舊?改個新名咪新囉
信徒信就得啦
溫水煮蛙,用嘅人已經唔知世界有幾大,你比條鼻毛佢話係大寶丹都仲得
股價反映一切
你啲idog係咪傻撚咗
以為個個都係抄你哋apple
full screen LG G6 2017年嗰陣時就已經出咗啦
56k上網都賺錢 搞光纖黎do wt
小米扮apple
apple抄返小米
創意閉環
果年直頭samsung s8都係
咁你想表達咩?
反正
而家係
Android做咩
ios就要跟住做
仲要遲幾年
然後過氣功能會比放監既用家無腦吹棒
當年BOMBA 要行收費會員制
https://x.com/pandit_ze/status/1800503123385123225
Android有邊個app勁到iPad Cal機咁識模仿筆跡、即時計算、同定variable
你ANDROID 整到曉飛都唔撚關IPHONE用家事
想轉ANDROID 的話轉撚左十世啦
第一部smart phone 到依家都十幾年,手機市場根本好難再突圍
奶過一次野都夠啦
Ip7用3年旅行跌壞左試下轉返an
都係老問題 用年幾開始lag,電開始倒水
會唔會係因為電話唔係show科技
睇過段片係Steve jobs 講過佢唔係邊樣科技勁賣邊樣
係諗個客想要咩再整個樣出黎

但呢d都係講經嘅姐
我覺得一黎品牌
二黎咩前咩落後呀 而家電話黎黎去去咪一撚樣 都係睇牌子睇順手

除非有間公司可以好似當年apple咁勁舊式電話變smart phone改變左成個生態
屌那星iPhone穩定
最小好過an先
小米咪又係an
細個買iPhone 係貪潮貪威,依家我人老左,買iPhone 係貪佢襟用,我仲用緊xr,呢半年先覺得佢開始lag,可以等買新機了
搞笑?
其實佢最近每次改版
都慢慢咁比人屌愈黎愈Android

同以前既iOS愈走愈遠
價錢都係
成皮一部
但AAPL升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞