到底係Android走得太前 定係 ios越嚟越落後?

496 回覆
784 Like 133 Dislike
成日彈app
一係就freeze住
IOS都好多bug
不嬲新技術都係Android開始多啲

只係iOS 整合好咗
比user易用啲
受眾自然廣啲

要試最新技術多數都係玩Android會快啲
但而家旗艦機個價拍得住 iPhone
我地都會呀 然後咪得個知字然後影相就叫你
你係咪爽左?
咁慘要偏到喺呢方面攞滿足感
用左差唔多10年iphone表示下部機轉pixel ,煩係煩在點搬data
系統唔穩定個形象形成左就難搞

同埋android耳機同電腦唔夠device,個生態圈太弱,

Apple咁電腦聽聽下歌,轉去iPhone聽電話,再轉去iPad開片,AirPods係可以無縫轉換
留返你呢啲留返畀你呢啲

個人簽名

───────────────────

其實認真諗,新功能出得快下年又係比人抄,反正都係咁好賣使乜推得咁急
其實咁比較係唔公平
Android有咁多間,咁多model
Apple每年只會有一次新機發佈

Android 唔同價位唔同牌子可以試嘢,take risk
Apple 如果有一年整錯嘢係麻煩好多

App就更加係,咁梗係本身部機做唔到先要有app
亦係點解app store會出現,而唔係幾十年前smart phone未面世之前咁

咁如果廠商發覺有啲app好喎,加入做原生功能,好正常姐
我冇話你有問題喎
你試下用華為os
聽講fix咗幾個大核心問題
當然可以開心
笑死…最緊要你地開心
唔明你後面講咩
係咪話用過哂兩邊先好比意見
表達能力需要改進呀你
所以你明點解Kam撚先用Android
其實我部an機已經用咗3年
冇壞過
apple攞嚿石頭出嚟話今年部機整唔切都得啦
你班果粉咪又係 等多年等多年 咁呃自己
求其啦
唔係用咩手機就Kam
係Kam撚多數用android
係自己唔覺
最on9係啲客
之前冇120hz就話冇需要分唔到
依加有就話好撚正好先進

唔知係啲客需要佢先整
定佢整完啲客就一秒變需要
真·apple hater here
笑撚死 又借啲椅話用iphone 先係正常人
用an機就係柒頭死mk
其實有咩問題
旗艦機有新嘢玩又比得起點解一定要買iPhone?
AN機一定要買平機?
IDOG成日拎呢啲柒鳩比喻堅KAM
exact7y
次次食飯
影相就梗係叫啲用緊iPhone 17 Pro Max嘅fd影啦!
影完叫佢share返啲相出嚟
就實話“哎呀!你冇airdrop咩?”
好似好撚巴閉噉
dropbox又冇
Google Drive又唔識用
好似弱智噉
最後都係用WhatsApp send低清相
琴日search 過 好似話2023年600usd 以上電話,apple市佔率係71%
唔知真定假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞