致睇過/錯過《進巨》的你

428 回覆
1006 Like 141 Dislike
要多謝你兩次
始祖咁m系真係有d牽強
個阿叔靚仔啲都話
你啱
自由大愛左膠
自我感覺良好就得啦
認同
同意
不過過左咁多年 都費事同神作黨嘈
只要一個人中意一件事中意到要盲
無論幾唔合邏輯都會腦補到合理為止
咁就變咗係你”冇睇清楚套嘢”
嘈來最後佢哋就會潛水
所以算啦
係呀 同感 算啦 已經浪費左咁多時間 唔理了
Agree to disagree啦好唔好根本呢d野就好主觀,同一件事可以有人覺得合理有人覺得唔合理,你係都要屌中意套野既人係盲係冇邏輯咁樣陰d陰d引戰有咩意思,似乎係你接受唔到唔同人有唔同諗法

你呢一種唔識尊重人睇法一定要嘈到人地跟你果套睇法先肯收手,係咪算印證左套野其中一個idea,就係人同人永遠都會有紛爭會打仗?咁樣既話其實牆外人滅絕定牆內人滅絕然後世界和平你都會屌架喎,你仲同意上面條友?
佢真係奴隸黎
mappa做得好既,只有劇場版 結局上下集

前面垃圾到真係進巨本身劇情支撐住渣
諗起個陣黃屍,代入曬進巨d 設定到
而家睇返反高潮,真係柒到喊
GPT?
Netflix 有齊全套喎
Viu
唔記得咗黃Viu
Thanks
唔洗諗住同我嘈 我係唔會同你嘈的
我上面講嘅係咁多年嘈過嘅”神作黨”
如果唔係話緊你 就唔洗對號入座
中意一套野還中意一套野
我都好撚中意死神
但係唔會周圍吹奏死神係神作,超越鋼煉
唔會鬧話死神垃圾嘅人係唔識睇,睇唔明
更加唔會講啲咩一護一個眼神一個表情就埋下好多伏筆呢啲咁滑稽嘅說話
有啲人就中意到唔洗理邏輯嘅
近期咒術都有堆phd做板比你睇
啱呀唔同人的確係有唔同諗法
然而1+1=2就係2 邏輯如是 冇得駁的

至於下面講到同進巨內容相關嘅就唔覆啦
咁多年進巨post 要講嘅講晒
唔想重複又重複
所以就咁完啦

不過都可以留個問題比你自己諗下
俄羅斯打烏克蘭
烏克蘭有核彈 澤連斯基想射
然後澤連斯連比自己友(大愛)隊死咗
你接唔接受到?
收嗲喇屌你老母
又水鳩人
仲有巴哈動畫瘋
我都唔會同你嘈呀皆因係唔同巨人post都見過你,記得你都幾癲,就住d主觀睇法,用1+1=2呢種態度去同人嘈,一定要嘈到人地跟你諗法咁款

其實睇你咁耐突然諗得明點解你會咁接受唔到套野,你就係接受唔到唔同人既主觀諗法,包括讀者同埋巨人入面唔同角色既唔同諗法,同你諗既唔同就要往死裡屌,一定要屌到人地跟你果套,唔係就on9, 冇邏輯,盲

所以你接受唔到人阻止滅世你係仲終極過唔同意阻止滅世,你直情係理解唔到點解有人會有咁既諗法所以係冇野好嘈你可以有你既睇法
始終1+1=2都可以有人認為1+1=3嘅
梗係可以 錯咁解姐
咁當然啦依家呢個年代其實1+1都好主觀
其實好多人將自己成長環境而建構而成嘅價值觀套落任何人身上
價值觀有衝突當然會有拗撬 我認同你講有啲位唔係1+1=2嘅事情
但好多人就覺得一定係岩 冇第二個角度
啲架仔生活環境同我地咁唔同 有左膠大愛嘅諗法一啲都唔出奇
我就真係唔明阻止滅世點解咁接受唔到
成個第4季真係好撚失敗
一開頭係威係勢,明明好撚kam 又多bug,但班毒撚fans又上哂腦乜9萊納你坐
作者明明邊寫邊諗。又吹一開始已經寫好全部故仔,又話比人估中改結局

結果結局史詩級垃圾,比人屌到創狗出黎道歉 跟手動畫結局加少少,其實係冇改班fans又即係反攻話結局完美

簡直係睇住笑話發展
垃圾爛尾作
Haters gonna hate
個結局Distopian啲又話Kam多bug
行一貫大團圓結局又話好悶呀垃圾抄人
比啲質素啦
睇你最尾個比喻就知你唔識睇套野
首先艾倫既目的係想主角團去阻止佢,所以冇奪走佢地既自由,如果唔係佢有權控制埋佢地 (喺尾二嗰集,成班喺飛機有討論過)

去發動地鳴的確係艾倫主動做既,但你覺得艾倫真係好想殺哂全部人?佢救左個小偷𡃁仔,之後係咁道歉嗰幕,足以證明佢既罪惡感已經大到黑洞咁啦。

你話烏克蘭打俄軍最後衰喺自己友,因為佢唔撚係想有人阻止佢啊嘛,佢唔撚係打造自己係一個反派然後建造一個荷洛斯英雄比佢既朋友啊嘛

為反而反唔緊要,認左咪算囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞