致睇過/錯過《進巨》的你

428 回覆
1006 Like 141 Dislike
無用架 佢地唔會聽
普通人理解嘅巨人之力無左=不復存在
傻閪理解嘅巨人之力無左
條件一 艾撚點點點
條件二點點

你同佢講 唔係wo條蟲仲係度
佢會答你:你重睇啦
仇恨,巨人之力同戰爭一樣係好多年後仲係度
但佢地就會抽自己想睇到嘅出黎講
神作撚:戰爭仇恨never end 創狗好有深度
都係神作撚:巨人之力無左啦 唔重要
咁多人鐘意講滅唔滅世
大唔大愛
滅世小隊點唔合理

點解冇人講賈碧心境改變
探討雙方點樣放下仇恨

連登討論直接反映現實人類和平有咁難
雙方點放下仇恨其實創狗比左答案啦 係無咩新意姐 玩番十幾年前人地玩到爛嘅仇恨共同體
因為個答案太普通 所以無咩人討論
同埋其他部分柒得太緊要
係,所以我唔會同班 casual嘈,ignore 就得
套野個結局係客觀上爛透了,當然感情上鍾意個ending我冇意見,但吹到佢有幾好幾好就無謂
都欣賞你睇法係另一個角度
大家諗法唔同,多謝討論
同你睇法唔同就傻閪
你要咁執著呢個最後一shot既open end結尾然後放大黎講話巨人之力仲存在一切都係徙勞係on9呢個係你自由你上面串柒柒咁係咁問我咩條蟲我食左?真係要講既話乜你又見到條蟲咩細到你下面條蟲咁睇唔到?

我自己就唔會咁執著呢一個shot然後拉埋去主要故事度講好似Inception咁,唔通我又揸住最後一幕圖騰好似唔識停個open end結局講話里安納度搞咁多野最終原來stuck左係夢度成套野搵黎搞最後失敗既好垃圾咁樣
做咩衝出黎認頭
冇啦?就係咁?
ok
好好睇
睇咗幾次 每次都有唔同感受 同埋會留意到更多細節位同伏筆

呢套嘢連我平時唔睇動漫嘅女仔friend 都一口氣追哂

唔明點解一講親就負評
想講女巨人個段係冇乜提過艾爾文團長但事後諗番佢醒到仆街
佢知艾倫有能力變巨人,有巨人刻意爆城牆,同捉咗嘅巨人被殺就推斷有內鬼,之後咁大個出征,係樹林放哂陷阱引佢地上當
本身想講之前遇過嘅傻閪,不過你條柒頭都傻閪黎嘅一樣又係改埋D傻閪名又懶鳩,呢點勁撚似
睇法唔同唔緊要,但你班閪接受唔到人地批評呢下抵死呢。自己口講就let’s agree to disagree人地disagree 你地就死都要話巨人好神點點,人地指出套野點解咁差就叫人就重睇啦,淨係睇自己想睇嘅野黎睇,活係自己追左好耐,巨人好神好好睇嘅幻想入面
團長
我由頭到尾幾時就咁扔低一句巨人好神,或者叫你重睇就算呀搞返清楚邊個同你講先啦ching會唔會係你呢d郁d就屌人既人先係接受唔到人地批評呀
同埋唔好咁小學雞啦,我話"同你諗法唔同就傻閪", 你就十足d小學雞咁"哦你自認傻閪!"真係諗起都打冷震
咪玩啦 inception 成套野講夢境架嘛,留個懸念比讀者去自己思考下無問題,後面引致好多人分析佢自己個圖騰係唔係佢隻婚戒,而唔係佢老婆個陀螺。完全係一個成功嘅shot 黎你條柒頭就話好垃圾叻仔

講番巨人留條蟲黎有咩用?無野好分析同思考架wo,因為成套野都無撚講過條蟲點黎係咩野黎想做咩野,條蟲只係一個推動劇情嘅工具阿有嘅 就係話比人知艾撚好失敗囉,做咩都係失敗囉
唔識中文? 都話唔撚係你係你自己衝出黎認頭
"睇法唔同唔緊要,但你班閪接受唔到人地批評呢下抵死呢。自己口講就let’s agree to disagree人地disagree 你地就死都要話巨人好神點點"

回覆我跟住話你班傻閪,又你地屌笑死,思覺失調
你係咪理解能力有問題,我話"唔通我又揸住inception最尾個shot話乜乜乜", 意思即係話我唔係真係咁覺得呀
笑死
得啦你都係傻閪囉 滿意未?
做咩又睇唔到條蟲
答唔到就扮睇唔到
點解用你地,就係因為你地神作黨都有呢個通病,死都要話巨人好神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞