鄭俊弘何雁瑜兒患罕病「智商僅2-4歲」考慮再生一個:為未來做打算

892 回覆
22 Like 565 Dislike
佢哋而家係還債

2017年鄭俊弘和何雁詩爆出戀情,不過媒體其後踢爆Fred一腳踏兩船,背著未婚妻Beebs戀上何雁詩,令何雁詩背負第三者之名。
哩位巴打睇黎相當好學,成日想温書,不過我來留言目的唔係同人補習,唔係交咩朋友,亦無想引戰得罪其他人,話我串嘴點都好唔在乎,係度講一堆英文專業名詞,街外人點會理解,只會避開唔睇,咁非我所想,盡量可以就用理論,邏輯黎推演
而要叉我講既係對錯無任歡迎,因為事實係唔怕講
或者我應一下機就算,我既check 唔到定論當然唔可能apply落全部染色體異變test,常理都知仲要講?我只係應對哩個case, 用佢既結果來推轉番出個結論,而家佢既情況係15條缺失中,不特別,唔係話威利天使再另外一款,更唔係罕見到係新case第組第段斷左,多左,扭長扭短,原來都會中天使喎,以而家既電腦數據庫,光學,係hk基數下會類比照唔到出來?
所謂既關個呀媽事,其實你自己上面都有提過,因為話明缺失,係街簡單化黎講無左邊個咪關佢事,而點解無佢個條,就係粒卵壞,無父個條既咪粒精壞,唔健全,要拗個可能性就無答案,所以點解哩類再生下個,普遍都無事,當只係撞正粒壞卵唔好彩
其實以巴打既知識仲同個位痴線佬討論,我係覺得好有問題,其餘唔追post既唔知以為佢正常,但係佢連母體抽血驗b既常識都無,仲比意見其他準父母,可以係好危險
結尾講下如果要叉抽血做測試,驗唔驗到可以咁玩架
簡單血唔夠濃度,dna數量唔夠,甚至抽血員吉針吉得唔好,準媽太緊張
無去抽第二次
到最後可以講到當事人有去抽血做t21,不過驗唔到,成句無錯架,有d位可以一句就簡單清楚交代,反而要特意含糊帶過,講緊牽涉眾多準父母既決定,dr lo 成世心血結晶
驗左無都可以中招,咁疑似假陽個d點做好,要定流,掉番轉可能無事無幹喎,搏唔搏?係講緊殺唔殺自己骨肉,隨時毀左成個家庭成員既人生架
係咪棄左呢個先
呢個白痴仔掉去保良局,再生個細仔繼承家產,根本係最正常做法
睇下佢哋點樣對狗就知啦
生咗個正常嘅
個大仔都係攞嚟cap 水
平時應該幫大仔戴電狗帶

啲鬼佬唐仔又識射3分又識健身
不過一定要睇comment
用佢既結果來推轉番出個結論,而家佢既情況係15條缺失中,不特別

呢段唔係好明,你係話已經知道咗事主BB嘅天使綜合症係微缺失引起?可能我啲資訊唔update,但我見段片好似冇講到
我係覺得因為冇講,所以要分類討論
微缺失引起嘅天使綜合症佔所有嘅7成(NIPT好大機會可以test到)
其他方法引起嘅天使綜合症佔所有嘅3成(NIPT test唔到)
噉我認為3成已經唔算少,所以值得拎出嚟講下

我同意同大眾講話「關媽媽嗰邊事 / 係媽媽嗰邊嘅染色體出問題」係冇問題,呢度係有共識嘅

下面我都同意,如果個test唔work係因為唔夠胎兒DNA呢啲因素,而媽媽又唔願意抽第二次,噉喺呢個情況下就噉話「個test唔得」就好有誤導性,呢個都係我話網上嘅嘢(特別係呢啲單獨案例)睇下就好嘅原因

為咗對返題,我唔講假陽同埋侵入性採樣喇
我諗我哋最重要嘅分歧位只有第一段
咁即係3-5%同遺傳有關囉, 懞撚
同弱智有無咩分別?定其實就係最嚴重嗰隻重度智障?
仲生…
睇完原文同樓主篇文,調咗啲咩
你有讀寫障礙?
15/6 新城知訊台《開心大派對》有專訪
文盲
你好柒
你廢姐
親生仔會唔會用電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞