鄭俊弘何雁瑜兒患罕病「智商僅2-4歲」考慮再生一個:為未來做打算

892 回覆
22 Like 565 Dislike
劣等基因就咪撚生啦垃圾
而家就算普通家庭做t21都已經變成基本
所以佢地講正常檢查又唔出奇嘅
不過會唔會懶淨做nifty/t21 standard
而唔做nifty pro/t21 advance就唔知啦
呢個情況叫人道毀滅會貼切D
同動物一樣,你都唔知患者意願係乜
甚至乎患者自己都未必感受到痛苦
只係家人為左自己舒服而想佢地死,何來「安樂」?
同情佢細路有個咁既病,亦尊重佢生育意愿,但可否簽返份第二胎唔拎公共資源同意書先
https://youtu.be/1w407C8Ebno?si=YEueWwcwxFczFoF4
呢條片既父母就係咁,但係佢地又冇得選擇,講緊個細路完全冇自理能力之餘仲會自殘
不過我唔信呢兩條友可以做到好似呢對父母咁擔心佢棄養仲好啦
唔係wor 佢係話有做 但係唔係100%檢查到,佢地個結果係non detective bor
佢哋可能睇咗雖然是精神病但沒關係
對於無乜良心嘅人黎講
Keep住幾十年一星期探一次其實都唔係容易
係報告正常字眼來 如果你有過t21/niftypro就知道
樂觀啲諗,2020年生,而家個仔智力仲巔峰緊
再生一個唄
我係佢前度一定喊死
又出軌又傷害隻狗
唔鍾意你求其送俾人養都唔好咁樣搞隻狗啦
其實做呢啲test係咪一定驗到個b有咩dna問題
如果佢哋再生多個嘅話,個小朋友真係好慘,之後人生得返照顧阿哥
佢屋企咁有錢,都係講緊定期出糧俾工人同得閒探下啊哥確定佢冇穿冇爛咁㗎姐,有錢真係問題唔大
原本都有少少同情 但原來兩個都仆街黎 隻狗無辜架喎
放心,下一個未必係正常個老母係咩料

而早年自爆有抑鬱症及患過厭食症的阿詩,因飽受四方八面的攻擊,盛傳她抑鬱復發,更試過醉酒割脈自殺入院,左手縫了七、八針,至今仍留有疤痕。
Test嘅嘢不嬲唔係100%
正常如果係做pro / advance 係應該可以驗到
但個測試方都會戴頭盔話99.x%準咁樣 有機會有false negative / false positive
如果positive 就會轉介去做羊水穿刺加基因排序就100%準 但有流產風險 我估計佢地係少數嘅false negative 只可以講佢地小朋友好不幸
做試管胚胎

粒受精卵啲細胞分裂到某個數量就抽一粒出嚟做基因檢測(針對已知高風險既病變)

粒受精卵安全無問題先放返入母親子宮繼續懷孕過程

可以極有效咁避免遺傳病變
個細仔會曾老豆老母一世
T21 個官網好似話標準版都驗到

異性戀,害完一個又想害多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞