鄭俊弘何雁瑜兒患罕病「智商僅2-4歲」考慮再生一個:為未來做打算

892 回覆
22 Like 565 Dislike
可唔可以帶個BB去荷蘭安樂死?
有好人都係唔肯認自己基因惡劣
領養個白人BB咪算
話有兩歲智商都係安慰人,如果真係有2-4歲就好。兩歲好多香港小朋友識得上N班/幼稚園,可以識守秩序聽指示,明事理,知識上已經識句子對答,認字,甚至數數,唔會亂騷擾人有同理心。

利申:有兩個小朋友。
睇返youtube 條片
條片幾時幾分有講?有講過做乜類型既基因測試?如果真係經過檢測而係咁既結果,點解係事實唔開得名?個訪問明顯避重就輕,而且一開始第15條結構異常,t21肯定驗到,重申佢所講既產檢抽血可以係指驗唐蛋白,我到而家仍然質疑,因為正常父母對答唔會係咁,做過家長自會明白
古代呢啲細路歸類為養唔大,根本拖長條命係玩鳩家長同個細路
做個人老豆老母就知
生左個小朋友出黎有缺陷真係好難接受
博多個彌補返精神損失完全可以理解
人地仲要有錢都唔知屌佢地做乜
點解細嗰個一出世就要背負照顧大嘅責任?
有冇考慮過細嗰個嘅感受/意願
嘻嘻嘻嘻嘻嘻嘻嘻嘻
有錢其實可以做試管拎走有問題果段
佢咪講咗做既驗血測試本身應該可以測出呢個病,但false negative囉,自己睇多次,唔好伸手要人比分秒你。

T21 nifty呢啲本身係一個品牌名黎,所以我相信佢地係唔可以喺節目上面直接點名。同埋其他巴打都有解釋到,引致呢個病既基因變異係可以有好多種,而T21係cover唔晒

最憎你嗰句乜野做過家長一定明白得你一個有細路咩屌你,無理無據就訴諸權威,呢種令人信服既方法好低級。

呢對狗男女比人屌我就無乜意見,不過你地針對個病咁去講,其實會傷害到好多其他病患家庭
因為太老生小朋友
醫生加自己D精落去
Comment of the month
Cls
真,好似條片個天使女仔咁,4歲仲可以日日抱住阻止佢自殘,咁到34歲呢?
不過就算安樂死合法都好,見到片中對父母幾錫個女就知道佢地做唔到
你估公屋仔咩
請人照顧都唔係好難啦,對佢哋嚟講
原來係仆街嚟
唔係用智商計,係因為佢既腦部handle唔到一d physical function, 所以就算有3-4歲都做唔到
好慘
d唐仔做gym 都好勁
天使行唔行到都唔知
因為佢生多個出嚟 個細路要照顧個弱智大佬

我唔認為係關基因事 因為好多人都講咗係基因突變

我係覺得個弟弟/妹妹好慘,父母一定會比哂啲關注落個弱智度

上網都勁多呢類型紀錄片同訪問
其實男女都一樣係睇重條件
唔好以為男人就冇呢種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞