<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
其實之前就係電視播搞到唔夠經費,如果電影咁做真係幫有質素公司營運我真係想入戲院支持下,第一季尾入戲院睇真心正
蛇柱嘅仇恨值係無極限
講紙飛機講得幾好,起碼唔會深究點解果個時代會識紙飛機先
除咗紅係主因之一 佢既大戰質素都真係岩上戲院多啲
再黎就係漫畫唔拖戲
真心好同意成team人都係鬼滅fans
一啲公式書既細節 同後面劇情某d情節都係呢季安排得好好
完全打破以往文戲俾人嫌悶既情況
呢季雖然無好磅礡既打鬥但應該會暫時成為我第二喜愛既篇章
錆兔樣衰咗咁多😒
邊個救左佢
隻手係邊個
題外話,香港係咪冇墮姬Figure?

去咗好多間舖都搵唔到
套野悶到hihi, 兒童向到呢
上弦唔係百幾年冇換過人咩?!
我講錯咗,係前下弦,呢啲劇情係外傳

前下弦二佩狼,前下弦一姑獲鳥
I see
岩岩追返動畫進度,暫時最深刻同感動既係第2集
水柱既情感刻劃寫得幾好
無一郎同胡蝶忍呢兩位柱人物描寫越寫得深入之後就更令人心疼,唔敢想像
不過作者唔一樣
補充返動畫冇嘅劇情

善逸係比較早去參加訓練,不過佢比較懶,天元就好醒目,俾咗個搵溫泉嘅訓練佢做

仲話會搞混浴溫泉,同佢三個老婆一齊,之後善逸就即刻變得好積極

J下墮姬
肉體年齡13歲
第4集 收視率 6.7%
比上集高0.4%
無一郎先係ufo親生仔
有繼國血脈加持比佢練多十年一定可以同緣一睇齊,可惜只因唔係主角
Jump既野係咁 咁多年黎都係擺脫唔到依陣味
如果動畫原創新上弦之五,大家會想用咩方法出現?

我見有日本人分析,新上五應該係天元細佬,因為天元曾經講過佢細佬冷血無情,呢個係唯一伏筆,如果新上五行動係要捉彌豆子再同天元打,成件事就合理好多

有另一種諗法,就係新上弦之五其實有偽裝能力,假扮無慘去拖延時間,又或者鬼化炭治郎就係新上五

個人就有啲私心,想比蛇柱擊殺,
唔想佢成套戲淨係可以打無慘
假設呼吸法係繼國兄弟先開始有 佢地的祖先都未發明的話
咁繼國還繼國
時透都只係繼國巖勝的後...後代
有血統加持頂盡都只係月之呼吸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞