<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
諗返起戀柱入鬼殺隊個故事真係亂鳩咁嚟
班柱個個都死全家咁濟,得佢一個為咗冇男人要而入鬼殺隊
睇到黑人問號
點解係咁睇,明明應該係主公睇中佢既天賦異稟,一兩句說話安撫左佢個心,氹到佢入黎發揮所長,個主因唔係為左有仔要果邊囉好無
刀匠篇明顯邊諗邊畫 亂到仆街
得無一郎有少少成長感動位

對比遊郭 遊郭一睇就知構思好先落筆 音柱花街match唔洗講
上六個故仔同對白都好出色 花街全部野都係商品 最後兩個頭對頭個畫面好靚

蜘蛛山用過一次兄妹配 遊郭仲敢用多次 好彩用得好
連續幾集講練功作者其實想達到咩目的
劇情幾乎0推進
笑又唔好笑
動畫拉長左黎做姐,本身漫畫主要講既係水柱,岩柱,兩兄弟果堆戲,而唔係真係練左d咩內容,基本上都係轉眼就去下個柱度,訓練內容唔係本篇重心,但動畫今集加長既竟然係練足成集
有咩目的一開波咪講咗 為咗練開紋 建議重睇先
睇你笑得幾耐
唔用呢季建立人物唔通下季死乾死淨先build up咩
其實下季好似都好多回憶下
每隻鬼都有回憶,擺落下季肯定仲嘥時間,比人屌得仲勁

我覺得今季過渡嚟講已經算係咁
估唔到炎柱死咗仲有咁多戲份
其實我一直唔明戀柱個成長曲線係咩,佢又冇悲慘嘅過柱,又唔係家破人亡,入隊淨係為左搵仔,去到結局個人物性格都好似同一開頭一樣咁
其實我理解係戀柱因為先天性因素俾社會排斥
佢雖然冇死曬家人,但係當時個社會冇佢容身既地方
主公就俾個安身之所佢之類
你係邊度睇返黎
佢入鬼殺隊就係知外界普通人好難受佢溝
鬼殺隊大機會有強大過佢又唔介意接受佢嘅人

佢明明係做炎柱繼子先
之後升上柱先見到主公
主公後來先知佢身世先氹到佢落火坑
唔知漫畫有冇咁寫到 但岩柱咁樣直接話係最強柱
點解先前啲人仲係咁討論邊個柱係最強
我印象中大家都公認佢最強
係之後幾個加埋炎柱先多人研究點排
作者冇諗過套野咁紅 後面好多角色露下面就算囉
人地盲咗都出黎打
相比起音柱無咗隻手就退休 可恥
天生就盲
緣一嘅故事其實喺上一戰同無慘戰都講得七七八八
仆街前兩頁有劇透

有時我會諗 如果 虫奉行個時 有UFO
係咪會同而家既鬼滅一樣
炭仔隻烏鴉都幾惡,之前同無一郎隻烏鴉乸鬧交,今集又同玄彌烏鴉嘈,仲要間中喙炭仔。
惟獨對啾太郎冇咩嘢同埋應該得伊之助治到佢。
最後好似"食"咗無一郎個隻
後面好差喎 最好睇係老豆 同 含櫻花斬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞