<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
大戰我想佢節奏快多過打打下係度回憶
同炭狗既內心戲一樣道理
同埋認識柱呢啲一定係前面用一篇睇左先 後面你肉緊既程度先會多
都幾肯定真正既鬼滅迷就算唔係依加追呢篇。都一定係大戰前睇番呢篇 甚至大戰前重睇呢篇

因為呢篇真係唔差,但普通打鬥向既人就唔會咁覺得 分別就係呢度
我覺得ufo咁做都情有可原
先用花街篇再創傳奇,再出兩季無咁精彩餓下觀眾,最後無限城all in推到最高峰,一次過過埋花街個level 咁咪可以令ufo唔使驚觀眾期望值過高。
墮姬<玉壼<妓夫太郎<憎珀天

上四應該勁少少,佢呢個形態可以操控樹木,又可以無限再生

我諗應該係無慘見到上弦淨係為咗內鬥唔高興,所以班細嘅都唔敢突然開拖,同埋如果有前傳睇返以前有咩上弦就好
同埋下下都跟原作畫動畫 呢套就唔會係咁受歡迎 日本人唔係純鍾意呢套既打鬥 我無睇漫畫都知原作畫得幾差,有睇分析你就會知每一季ufo都原創野去完滿個故事
睇落感覺對排名有執著既係上3?
過花街Level

但,可以?尋晚睇花街重播,連AV打J都冇做
其實都有原因嘅

因為上一係武侍,佢當然唔鍾意,然後又輸過比佢所以一直唔甘心

而佢上二成日食女人又要一日到黑挑釁佢
港女開唔到水樽蓋
單睇憎珀天係咪勁過有得講下,始終篇幅同呈現出嚟既感覺 技夫係真係無得輸

但喜怒哀樂就一定廢過技夫

希望ufo會畫前傳講番緣一,歷代同現代既柱
上三打大哥出咗之後,我相信大家都覺得好難超越。但係一樣有花街呢篇君臨天下。 我肯定ufo可以做得到超越傳說嘅榮譽
哥仔你加密得一重有咩意思
好!等睇忍小姐主動被教主吞食果part

上玄一我覺得佢太鐘意長篇大論9 up考古,攪到件事好唔型我主打忍小姐被吞食同豬頭加入激戰呢Part,豬頭幫到大忙
雖然喜怒哀樂係廢,不過最大問題就係斬唔死,淨係呢一樣嘢已經煩過墮姫

佢去到最尾一定係會合體,憎珀天又要無限再生,所以一日唔殺死怯都唔會完
其實隊員係勁咗,無慘將所有鬼變到下弦級數

只係主線劇情重點放喺七柱+五個新仔,淨係睇返前下六響凱同下五累,佢哋實力已經唔講得笑,所以隊員能夠力抗呢班「新下弦」其實貢獻好大,平日殺下弦已經可以升做柱,所以村田都好撚勁只係卒仔殺鬼冇人關心,唔代表佢哋冇貢獻
哇,真係第6集有加長版
難怪第3卷比最終卷賣貴啲
https://x.com/nojitv/status/1802159719232229772?s=46&t=lh__fEx-elC3Gr_COeLylA
第7集

開紋推巨石
今集有1/3係原創
岩柱回憶要等下集
全8話

之前傳5話9話12話嗰啲都係垃圾source
今個星期係蛇柱&戀柱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞