<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
把刀係=陽光效果再配呼吸法buff 容易斬鬼後頸
你強如岩柱咁 靠自己力量爆頭都得

係後面幾隻上弦同無慘進化到斷頸都唔會死
得陽光一個弱點
咁你點都打唔贏
我以為只係打到佢郁唔到等太陽出黎
咁理論上係咪只要火力夠就可以用火器殺鬼
但成本都好重下
善逸個part有冇機會下集講埋
岩柱真係一路爆隻鬼頭到朝早, 打左成晚.
唔用日輪刀斬頸, 就算甩左頭都唔會死, 蜘蛛仔阿累直情自己割個頭落黎避免比炭仔斬.
係喎, 我都諗唔起呢句
毒撚義勇
不過已經係最後一次傾計
風,霞,岩3個未入隊之前都係咁,夾硬打到隻鬼郁唔到比太陽照死
到時票房收入咪知有冇人氣囉,洗你擔心
咪玩啦
屌一講呢d就好sad
數下先.
下集要有無慘同主公9up一輪, 電腦大爆炸.
柱集合, 岩柱同珠世夾攻無慘, 無慘拉晒全部人入無限城.
入到無限城點分組, 每人講少少, 忍遇到上二.
60分鐘, 我諗到呢度應該都差唔多完.
當然可以既我都希望會再多少少, 越多越好, 下次唔知又要等到幾時
根本成套野最好睇就係上一二三, 打又緊張, 故事又寫得好.
之前GG山炭仔之歌, 炎柱大哥, 音柱果D名場面對我黎講係意外收獲黎, 估唔到動畫化得咁好.
但其實我睇鬼滅就係為左睇上一二三
咁樂觀?
我諗一跌入無限城就完
可能私心鐘意蝴蝶忍所以想佢出多少少場而且同上弦對峙時就完係最緊張最吊胃口.
最保守既估計我諗係如你所講, 炭仔同無慘講今晚收你皮, 一齊跌入無限城就完, 同op最後互相呼應.
但一個鐘我又覺得好似多得滯, 又睇ufo夾幾多私貨落去
要考慮埋而家個界線係今季完結,要揀個合理位置
好似無限列車之前,一開車咪完左第1季

無限城入面的事就留返無限城編先講啦
大家唔好以為真係60分鐘全劇情
60分鐘係包埋日本的廣告
所以長度只會係平時的2集份量

無慘同主公傾計(慢慢傾),爆炸,鬼殺隊趕到,同無慘打一陣(加D原創畫面拖長)
其實已經夠晒下集時間
仲要呢集係今季的完結,點會講到咁遠去見上二/獪岳丫
所以電影3部曲應該都係全部人跌出城就完
一齊出生入死過好難唔fd
話說炭狗都做過類似既野

漫畫我嫌佢呢段太少
雖然善逸本身既戰鬥都係一招制敵所以偏短
本身諗住柱訓練編去到無慘見到主公呢幕就完結

不過應該係為左之後的無限城編的開頭做準備,所以今季要揀個好位做完結,將入城之前個part都做埋出來

至於見上二/獪岳個D,入左城之後發生既野就等無限城編先做啦
今季叫「柱訓練編」呀,點會飛到去下一編的內容咁遙遠呀

下集60分鐘,扣除廣告其實得4x分鐘咋
睇返之前個兩季的最後一集都知啦
爆炸播插曲,又4分鐘
大家驚訝表情 又一兩分鐘
珠世攻擊無慘+對話,又拖長
條25仔好似好醒出賣曬班fd
但其實佢都番到入屋 點解唔直接閂門訓教算
啲香唔係可以阻到鬼入屋?
做人要有口齒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞