<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
佢係講: 真羨慕你的頭腦簡單,竟然說這種事很容易
畫出黎個樣幾不屑
所以當時佢係真心串
之前佢仲係覺得自己無資格做柱,所以根本無諗住同其他柱建立咩關係
新果集先講 佢諗通左後先想同其他柱建立番姐
上季炭幾次俾佢去斬鬼 只係佢斬唔到 但炭又咁出力幫佢 佢明白左實力始終未夠 諗通左咪唔再當炭係敵人 上季尾尾經睇到佢認同左炭
加上炭今季為左維護佢既實力同風柱打架

Fd都正常
咁佢以後夜晚唔可以岀街喇喎?隻鬼咁記仇,一定會番黎搵佢,遲早都死,所以咪犧牲人哋
真心睇完遊郭既,個個都心水清果2集係值得係戲院睇
遲來的正義非正義
細細個就識得metoo人 唔小心屈錯人添 有啲內疚想道歉嘅~ 不過想足一世都無做到嗰種吖嘛

岩柱無講錯到 其實咁多個真係得炭仔打從內心係個好人 細路好多都係好識得古惑

岩柱長期存在嗰兩行淚已經證明一切
內心絕望到極點 無得挽回架啦

不過另一方面都可以自行ff腦補下
主公可以從政府手上救走一個即將處刑、被指控殺死多名兒童的重犯

政府其實知係鬼殺 但仍然默許以岩柱做替死鬼對外維穩
對內默許主公帶岩柱走 因為岩柱殺鬼的能力好強大
其他平民就只會聽到岩柱因殺死多名兒童已遭到處刑的消息 永遠唔會知有鬼的存在
本身好似無講話要處刑?
主公都係佢18歲先救佢岀黎
我諗未必以佢係鬼殺隊既身份
頂多咪話會帶佢番去訓練 反正佢都再無地方去
政府不嬲都在明反對鬼殺隊帶刀 在暗靠人保護
岩柱講過果時d平民好多都已經知有鬼既存在
只係大家都無明講 所以放唔難 對外就一係話走甩一係話已處決 咪解釋到點解沙代一直無行動

啲大人寧願曲解細路意思,話係人做,好過話係鬼做,廢事人心惶惶
根本成個時代都無人想講白鬼既事
遇到咪你唔好彩
遇唔到咪當都市傳說
被救而生還既自然會係自己圈子流傳 就好似炎柱救果個婆婆咁
期待無限城篇可以超越無限列車 & Fate HF
Fate hf 黑saber打b叔 個人覺得幾難超越
遊郭超越左無限列車啦
只係大哥既情懷依然存在
訓埋呢覺成班著草啦,仲住呢度
一般都係講saber打rider
打b叔嗰種狂癲啲
打B叔個陣有一小段完全無bgm
真係唔知做乜9

不過打B叔同打rider都係睇到眼都花,又快又亂
但係起碼B叔開始認真嗰段真心正
打B叔唔算快啦,係畫面花姐
同rider打時就有個速度感
第8集leaks
延長岩柱初戰無慘
追加各柱&炭仔部份打鬥
追加眾人跌落無限城既反應同上弦出場

同我#938講的一樣
一入無限城就完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞