<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
小說有補充多小小
佢一開始都係天真嬌咁同人講入黎搵老公
但之後識左忍之後 發覺原來9成隊員入黎都係冚家鏟左 個個都想殺鬼報仇
戀柱先突然發覺自己好撚過分
之後心情低落到連呼吸法都用唔到咁濟
忍發覺佢成日受傷 去開解安慰佢 叫佢唔洗介懷
話唔一定要死全家 殺鬼報仇先成為鬼殺隊
其他理由一樣可以 只要大家終極目標一致
大概咁上下啦
仲話有戀柱呢個開心果 成班人開心左好多 叫佢做自己
件衫仲寫住掟屎機馬騮個名
上六打音柱都係格食格
無抗毒既蛇柱 中一刀都死 仲要細粒 d 毒勁快行哂成身
佢都係咀賤姐 心入面幾開心音柱無死
香港先係咁,台灣Netflix 跟貼日本的
寫得幾好
其實如果唔計太fans service既外表, 戀柱個故事其實都幾女權(好果方面)
1. 粉紅色/綠色頭髮, woke撚最愛
2. 天生異稟可惜不為社會接受, 不過總有能夠接受佢, 又可以比佢盡情發揮所長既地方.
3. 最後響自己努力下達成夢想搵到歸宿. 可能有人覺得成日搵老公點算女權, 但我會諗起barbie套戲, 佢最後都係想生BB做媽咪.
只要努力咁做返自己, 幫到自己又幫到人, 夢想係乜緊本唔重要.
吓原來係咁? 返去試下開vpn睇netflix先

啲鬼殺隊識玩
今季跟本成季賣肉比女觀眾睇
諗多少少

其實鬼殺隊最需要心理輔導

下下出任務都隨時死

太標青又會俾對家迫你過檔

你在明 鬼在暗

年中應該唔少人做唔順就唔撈了
唔睇今季都唔知原來鬼殺隊咁多卒仔
睇原作要無限城先知漫畫係得炭狗一個人訓練咁
都大正時代
經歷過一戰
成個鬼殺隊得一條友用槍

既然果班撚屌都唔識呼吸法 買堆重機關槍對住啲鬼黎射囉
有復原能力,機關槍射都應該無用
咪對頸射 一人開兩秒槍已經 》 斬幾十刀
同巨人用對戰車炮打一樣姐嘛
果陣都吐嘈話蒸氣可以精準咁射成個人飛起咁做乜唔射把介刀出去 結果後面出左雷槍
把刀既mass細過人咁多 同一能量射把刀個初速高勁多 個momentum大過用人手斬勁多
不過用物理講動漫就會變空想科學搞笑

佢表示:我都係咁諗
射撚死班劍客
其實班契弟點過最終試煉
成隊鬼殺隊得班柱同主角5人團打得
我當每屆都咁啱有柱carry一班人過關
但點解可以咁多雜卒
作者無能力諗咁多角色出嚟
訓練都頂唔住,要退出
點解係神
印象中響上次特番宣佈呢個企画之前佢有講過話想試下
因為作者冇諗或者諗唔到
得主角團5個同埋柱仲要香奈乎都係無限城先有發揮
修練完全冇女隊員
我睇完都笑撚咗

原來呢個世界得柱同(炭仔、善逸、伊之助、香奈乎、玄彌),佢之前所謂嘅甲、乙、丙級隊員完全唔存在,全撚部都係垃圾葵級,仲要連件特色啲嘅衫都冇
冇錯由頭到尾剩係得呢14個人打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞