<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
每集啲原創真心幾好睇
補充返啲柱級既性格同互動
包括埋班鬼殺隊員同主角既感情
成隊鬼殺隊觀感即刻立體左
只能說ufo對鬼滅好有愛
上弦? 下弦吓話
One piece(和之國篇前)
試過一話改3集,集集有一半都係回憶
Sor係前下
我懷疑有啲真係偷雞唔接任務或者淨係打啲廢鬼

佢哋咁樣連手鬼都唔會打得贏
其實真係唔知咁係唔係好事
Ufo好刻意咁每集都強調大家會努力打無慘,發誓要一齊贏,尤其今集無一郎仲話唔希望見到大家死,要長命百歲,一齊同炭狗贏但最後結局好多都好撚sad,而家講得越溫馨後面越刀
其實結尾BGM都有個影透露咗,無一郎係會死得好慘,第一下佢會先斷一隻手,然後就會比上弦一用刀插喺牆上面,辛辛苦苦甩身,但係又要喺個身上面掹返把刀出嚟,最後仲冇晒啲手腳

佢話要消滅無慘,但係我一諗到佢打上一就要犧牲,個心已經有少少難受,因為佢應該死得最慘最痛嗰個

有幾多警察開過槍射犯
係,所以同樣係未打無慘就戰死,胡蝶忍個感受冇無一郎咁深,尤其佢同炭治郎個關係係close好多,到時炭治郎喺無限城聽到烏鴉報無一郎死咗,佢反應一定唔會好似漫畫咁得一格流淚就算
你個名劇透
但周街都係鬼 佢地撞到鬼要打嘅機率應該唔低?
如果殺到十二鬼月或者殺50隻鬼就做到柱,可能撞到鬼嘅機率真係唔高

或者一係比隻鬼走咗,一係比隻鬼殺咗
刀村果時無一朗都feel到鬼係後面
呢集反而feel唔到眼仔
上弦可以隱藏氣息到連柱都feel唔到
例如半天狗
嗰下係半天狗開門,無一郎另頭見到有鬼先知咩事,只係佢反應快過炭狗

但氣息係sense唔到
我係想知鬼點解可以長期昅住班柱行動,係咩能力嚟?
如果柱得點解反而昅唔到彌豆子喺邊,話晒都係無慘嘅血,追蹤都佢反而仲合理
愈係多原創就愈鍾意無一郎
但一諗到後面就心up
五等分真係好有愛
班柱有出嚟訓練先昅到啫,彌豆子一直瞓教都唔敢出嚟
個個年代飛機鬼有咁普及
紙啫
又唔係真嘢
一樣
越睇越鍾意無一郎

睇到後面應該會喊
我指緊個概念 點會係指真野
wiki話185幾年已經有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞