<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
最慘係隻鬼天光就灰飛煙滅
無哂證據硬食
作者好似有講沙代當時係想指隻鬼殺晒所有人,但佢嚇到傻傻哋唔識表達,而又因為冇咗隻鬼條屍,所以其他人只可以諗係行冥做嘅
希望之後有沙代道歉,令岩柱釋懷嘅情節啦。
始終當年沙代咁講真係令岩柱含冤加價值觀扭曲。

鬼滅之刃故事大正元年始於7 月30 日,
所以故事的開端,應該是大正2 年、最終選拔是大正4 年。
大正是日本大正天皇在位期間使用的年號,使用時間從1912年7月30日至1926年12月25日止。
故事設定在一次世界大戰左右.
當時仲用緊刺槍. reload慢.
同大型坐地機槍.(防守仲可以,無可能主動攻擊)
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/Category:%E4%B8%80%E6%88%98%E6%9C%BA%E6%9E%AA

大型座地機槍,重得過舊石咩
岩柱左右手一支射到上一變蜜蜂竇都仲得

Btw唔洗咁認真喇,漫畫嚟嘅啫
一支Vicker machine 23KG渣
石頭既density 2500KG per cubic meter
果舊石2.5噸重
=108支重機槍
https://www.youtube.com/watch?v=h_D3VFfhvs4
想像佢係MJ就成件事fit哂

mj moonwalk
好型
佢無話重吧.
不過拎住呢技野成個rambo咁去射鬼我唔覺得會比用日輪刀斬真實幾多
反而玄彌果種double barrel shotgun近距離成個頭轟走好似有用D, 但我懷疑endup都係要用日輪刀斬頭先算數.
佢都明小孩太驚講錯嘢
但一直都釋懷唔到 好慘
團長細細個就咁撚賤種
無縫接軌咁入
見佢片尾曲諗住飛到尾睇埋個少少
點知見到個時間bar仲有幾分鐘
原來仲有無慘慢行

作者真係周星馳/港產片fans
賭神慢進場都參考埋
Same..往時我都係唔睇ED
但今集條bar重有幾分鐘先完
重有無慘入場係接左少少ED天音照顧耀哉個幕
即刻番番轉頭睇過
睇多次風水對練
義勇削咗實彌小小小頭髮
下集最終話一定好爆
有無手足可以整無慘行路amv 配返mj既歌

ufo整無慘行路整到好有氣勢
咁點解依家先寄信黎既?
岩柱個回憶都好多年前
岩柱好慘,保護細路仔變殺人

但最勁真係唔係9up
無訓練過都徒手斷鬼同打到鬼變肉醬
播到天荒地老冇哂人氣,好心一次過畫好哂先播
雖然創傷後記憶錯亂佢都唔想,但我係岩柱真係心都碎
唔單單係俾人屈果種慘
而係為左保護你 從此開咗殺界 永遠做唔番以前既自己
希望動畫會補完番沙代出黎講番個真相
唔想岩柱死都要帶住個遺憾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞