<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
其實係太驚退出哂
仲有
無慘篇同鬼王炭治郎
都似

3套電影根本不足以講晒淨低的劇情
係咪話最尾2集加長
係咪有原創戰鬥睇
係,岩柱打鬼王會加戲
好多時結局都係電視播,大家同時間睇結局先會有嗰種共鳴,入戲院睇未必咁有feel
今次要死得更慘烈

到時再播好似「炎」嘅主題曲就可以破紀錄
我都覺

明明成個故事經歷咗唔係好多
冇五年都完唔到
佢節奏太快
淨係9柱都好多野都冇講到

戀蛇風岩柱可以再講多啲
蝴蝶屋三位妹妹+小葵+香奈乎+隱既日常
三兄弟同其他隊員平時出任務既事
風蛇挑機義勇
炎柱兄弟
會唔會畫畫吓爛尾唔畫埋個結局
大家覺得炭仔幾多歲嗰陣食咗香奈乎個處

佢哋兩個打完鬼王16歲,炭仔開咗斑紋又唔會活得過25歲,講真佢都幾叻仔,成日借啲意去人嗰度做身體檢查

又或者講吓大戰之後,炭仔點樣食香奈乎個處
想像唔到炭仔溝女
其實佢應該有啲料到

你見佢教善逸想追佢個妹,唔可以玩玩吓要認真,就證明佢起碼都識得用真誠打動人

然後好早期練習全集中呼吸常中,特登勤力做訓練,然後練到拖到人隻手,特登唔撥啲液體落人哋度,臨走又要捉住人傾偈,之後又捉住人隻手要人哋以後唔准猶豫不定

打完上六又得登瞓耐啲等人哋擔心佢,佢又冇中毒都唔知做乜瞓咁耐,最好笑係伊之助呃咗小葵,爬咗喺天花板嗰段每次睇都笑到仆街
最後勇師兄對炭師弟加長嚟打,打足3,4集
OFF TOPIC一下

日本生活血淚史 (2)
https://lih.kg/CuxrPmX
#120 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

日本依家早高人氣係鬼滅
鬼滅講嘅就係為打工可以連命都唔要 職人精神嘅極致
敬業落葉

乜原來鬼滅係講返工架我睇咁耐都唔知添
期待三哥首主題曲由電結他變做溫柔抒情歌
呢個po都唔知討論咗幾多次升職
鬼滅多少都有流露出暗諷社畜的位

例如下弦比無慘大屠殺嗰幕
最後得番一個識擦鞋的下一先唔使死

上三辛辛苦苦殺完炎柱之後向無慘匯報
無慘不但覺得理所當然 仲折磨上三鬧佢辦事不力

炭仔當初想兄妹一同加入鬼殺隊
結果遭到一眾柱折磨同阻止+要求處死阿妹
雖然阿妹無吸風柱血說服眾人
但實際上說服主公係靠水柱+鱗瀧推薦信

主公之後懶好人溫柔的聲線向炭仔畫大餅
叫炭仔要以打倒十二鬼月作證明
先可以得到大家認可 言語都變得有份量
再加多句柱就係因為咁先受到優待
然而實際經歷一切 炭仔都係...
唔覺得炭狗咁重機心
純粹係炭狗真係真誠吸引到香奈乎
講到個個都神槍手咁 講到當時用槍同子彈唔洗錢咁
講到d鬼會企定定俾你射咁
講到唔會誤傷平民咁
果班人揸把木刀訓練都驚到西咁 仲話揸槍?
重機槍駛乜神槍手
有手指有眼就得啦

同巨人世界個道理一樣姐嘛
要訓練一個艾島人識飛黎飛去放雷槍
定二百條友比支一戰科技既重機槍同反坦克炮成本高?

自己諗下

最大問題係成個故得少過20人識呼吸法去打鬼
Jojo 第二部都用紫外光燈去照鬼啦
(德意志科學力世界一)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞