<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
連登仔唔係神作就係垃圾都唔係第一日既事, 仲有口話人二元logic
明明有睇過漫畫都知呢篇本身係過渡冇打鬥咁滯,篇幅又短,而家加多啲細節又話悶好難服侍
本身以為動畫會加少少落去
點知無
想睇佢兩個係蛇度學識精準既刀法
我都係講下自己評語,唔理佢地lu

多元化意見好重要,但高登仔了解呢樣道理既唔多
做得差就要認 食個pancake舒筋一陣然後就飛咗去下一個 咁上一集又操咁耐? 以為蛇同風會有多打鬥睇下 又係好快就帶過 本身已經無劇情可言 連打鬥場面都欠奉 係差架喎
咪撚打鳩我稻草人
鬼滅冇神作過
一直都係中至中上
相比之下今季係垃圾
ufo係咁啲節奏咁多季以嚟都係怪怪哋
搞到個觀感好差
之前打鬥精彩起碼睇得開心
今季真係零期待去等下一集

條傻閪笑撚死人
認同
幾集都係度做gym 食下午茶
感覺呢季所謂原創成季都係拖泥帶水
經費之呼吸都無埋好睇係邊?
緣一襯炭爸病搞咗炭媽
其實要屌都係屌作者,本身呢個篇章就係冇打鬥,到底啲人想有咩動作戲加到落去,全部鬼都喺晒後面篇章先出現,呢篇個功用咪就係要普通隊員練勁啲囉,加多啲普通隊員嘅互動同鏡頭,唔係到時又屌除咗主角啲隊員都係npc冇貢獻
呢篇其實當係玩rpg打boss前練功咁睇就得,係冇咁有趣但係有必要存在。
最終戰死人死得太勁
所以本身訓練篇係再補返啲柱既背景,同埋搞下笑咁
同埋漫畫都只係講左幾話,一野直去無限城大戰
呢篇應該原創隻新上五出黎比大家打下
咁神作同垃L圾中間有好多空間嘅
我冇追漫畫唔知當年點睇依篇章
但都擺明係過渡性質用黎比個作者有時間諗好個大戰點畫姐下嘛
我要求好撚低
呢篇再悶都冇隔離車輪戰咁鳩
已經收貨
屌條毛咩, 根本除左節奏比較慢同無死戰之外, 呢季無論作畫音樂配音都係top notch.
一D退步都無甚至仲靚左, 同其他動畫比又好, 或者同之前D鬼滅比都好都無可能差到變垃圾.
其實我早排屎忽痕又睇返鬼滅S1, 其實宜家出名又有錢左之後D作畫係比以前更加靚.

第一集風柱跳落去無限城果下用我部濕9電視睇都wow左出黎, 勁立體好似4DX咁成個人跌左落去, D作畫精細到痴線.
其他場景好似蝴蝶屋或者主公果度都勁靚, 根本睇佢D背景都已經係一種享受, 講堅.
打戲都唔係無呀, 第一集風蛇show off, 之後三柱亂鬥, 炭vs無一郎呢D, 雖然短但動作都好流暢, 無崩壞無交行貨架喎.

唔記得講速水獎配音果隻烏鴉真係笑L左, 把聲勁正配D咁既角色

要知咩叫垃圾麻煩睇下最近套拳願vs baki先啦, 我係兩套野fans都係咁講.
你講咒術?
都係追真咒術的黑暗集會算
係呀,但就係有啲人會係咁話冇打鬥=悶=垃圾問你死未,想睇由頭打到尾不如去睇我英

利申我都唔太鍾意鬼滅打一下就諗勁耐野嘅節奏,不過冇辦法,個風格係咁,同埋有時多啲文戲/內心戲都可以令角色塑造更加立體,呢啲原作未必有做到
我成日都咁講
總之一唔啱口味 = 垃圾

連登毒撚慣性
詞彙又貧乏
係咁上下

異曲同工
激死風柱

我第2隻墮姬終於到貨啦!忍唔住買埋隻蛇柱

我個人認為Vibration Stars系列真係有啲差,除咗上次隻墮姬品質一般,我之前買過一隻無一郎,佢個底板裝一裝就整花咗

我自己係比較鍾意白色頭髮嘅墮姬,當然黑色都好鍾意,睇吓遲啲仲有冇機會再買其他墮姬
風柱心諗,今日就計埋你大佬個筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞