<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區2

993 回覆
7 Like 5 Dislike
等咗一陣先睇頂吖
原來n記慢成兩集

遊郭開始已經係咁架啦
原來下集就完
咁快?等左成咁耐。得個幾集
我等鬼殺隊永垂不朽
鬼滅好多setting都開左個頭結果無用到
我諗都無乜人記得鬼殺隊個等級, 其實應該仲有D係差少少就升到柱既高手.

不過如果寫埋就會變one piece我英naruto果D超多角色超大長篇, 無左宜家果種爽快簡潔既感覺.

炭仔升職我覺得可以從另一個角度睇.
呢一代既柱比前往既都強, 當你D上司全部都係奇才果陣你自然難升職,
今次柱訓練都睇得出炭仔基本功的確係未比得上任何一個柱, 火之神神樂對鬼有奇效但連炭仔自己都係一知半解, 未知因素太多.
仲有唔好唔記得炭仔係帶住隻鬼周圍走, 當初連大哥咁好人都話唔洗審直接斬.
除左同炭仔出生入死過果幾個改觀左之外, 都要考慮埋其隊員既心情, 風柱已經係一個好例子.
當然主公亦都可能考慮埋炭仔本身個性格比較老實謙遜, 唔升柱本身都已經摶晒命, 升左壓力反而仲大左其實無乜益處.
最後就係炭仔打上弦都係好短時間內發生, 一年都唔知有無, 可能只係單純未到appraisal
你幫公司做左單大project, 都唔係話聽日即刻升啦
炭善豬同柱既實力設定咪同聖鬥士星矢差唔多
常態:柱>>>主角團
爆發:主角~柱
睇蛇柱訓練就知 精準斬擊炭平時都唔係好做到
都要修練先得 但蛇就輕鬆示範

平時狀態柱一定屌打主角三人組
但爆發下有主角光環會暫時超車

太可惜無畫到善豬去訓練過程
唔係慢一集咩
兩集呀
升職撚仲糾結緊 講到2046
全世界都討論㗎啦!好似啲排名咁,大把鬼佬成日重覆討論

討論而家劇情,好多人又衝入嚟話悶
討論無限城,又話漫畫撚唔睇清楚標題唔應該咁快講
討論排名同升職,又話啲人重複topic

咁而家啲劇情都已經冇乜嘢可以再講,好多睇漫畫都已經知道晒,劇情又肯定Fix哂,唔通叫大家乜嘢都唔好傾,其他人討論都唔會有啲咁嘅事,係連登仔咁難服侍

補充一下,其實官方一早有最終排名,同大家估計都好接近

岩>>風炎水>蛇>霞音>戀>蟲

炭仔應該處於水同蛇之間
蜜璃腕力方面係咪扮弱想搵老公
禁錯左spoiler做member
邊本公式書講?
其實爆發咗嘅蘇察哈爾碳嘅綜合實力都係不及柱

初見無慘都係會畀無慘打中;再戰無慘都係因為無慘大幅度弱化先至勉強避到(無慘角度係永遠差少少先打到)
點解叫蘇察哈爾碳
嗰下無慘都呆撚咗
因為降龍十七掌連埋一齊就係降龍第十八掌
蘇察哈爾炭 vs 趙無慘
而家咪就係笑緊堆排名撚/升職撚ON9囉

你都識講fix晒啦,咁仲排來做乜9
我都想問好耐
所以我覺得係作者設定得唔嚴謹,day 1就講到12鬼月好變態,但後尾應該寫唔哂打12個,就一野講上下弘個分別差好大,一次過除哂下弘皮

就算係之後所謂buff左ge下一,都係比炭同豬收皮當然炎都有份喺車箱打,但如果唔係要理乘客,下一應該死得仲快
突然間有個諗法,係炭仔始終都係水之呼吸出身,師父係水柱。如果有門派concept,就係都只會做水柱,但現任未引退or 死
呢個exactly就係我諗嘅嘢

又要講到12鬼月咁勁,但又要講到柱好勁,如同好強嘅矛同好強嘅盾,又想主線快啲,直接殺晒下弦,劇情係好,但細緻位真係拿捏得唔夠好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞