[四月新番 In花田十輝We Trust] Girls Band Cry 討論區 (2) 為什麼要演奏空の箱!

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
有得同rupa攬攬我都可以以後唔沖涼
如果要拉長個故事的確可以咁寫
唔知佢想一季處理所有事定想將衝突焦點放喺仁菜同舊朋友
所以同老豆既故事一集解決
要沖
記得要沖埋個腦
by 智
智同rupa既事係咪剩係得幾句交代
冇印象之前有講過咁
剩係記得27係車上問智點解玩音樂佢講左幾句
下一集音樂節
覺得DD同刺刺都會出現加埋有新歌
我已經覺得黎緊3集都唔會有Rupa既個人劇情
Rupa 已經睇晒劇本,已經係刺刺入面最成熟既角色
佢既作用就係幫咁多團員一齊成長
雖然佢9成9時間都係瞇眼微笑冇咩感情又少對白
但係睇得出去有深度既人
好彩老豆冇播錯新Diamond Dust版本嘅空の箱
唔係實上新聞

父親因播錯空の箱被毆打

日本警視廳於12日以傷害罪嫌疑,在熊本市中央區,逮捕了一名以類似鈍器的物體毆打父親的的少女(17歲)。由於母親看到女兒的暴行而馬上加以阻止,父親只受了輕傷。

根據調查,父親在客廳播放女兒喜歡的樂曲空の箱。不過父親卻播錯了新Diamond Dust主唱版本的空の箱,這讓少女相當惱火。少女拿起放在桌上的煙灰缸,不斷毆打父親。

聽到父親的慘叫的母親急忙來阻止了少女,不過父親的額頭還是受了輕微的毆傷。少女被附近接到報告的警察逮捕。在調查中少女供訴到:「一想到他播了什麼人唱的歌,就惱火的不得了。」

警視廳表示,今後類似這種由於親子間對音樂的理解溝通不充分,而引發的暴力事件,還將有可能發生,請大家引以為戒。
今集唔係唔好,但過於平整
前面花咁多筆墨鋪排27背景,對比第8話力度就稍有不足
後續未知會按呢種方向,抑或更激烈嘅收尾
如果製作組真係將LL經歷投射落27,為咗證明「自己冇做錯」
或者結局會係刺團商業出道失敗,類似水團廢校,但佢哋會繼續落去
銷量好就有第二季
睇之前9集其實都覺得劇情平平
反而特別覺得今集幾好勾起到啲共鳴
依家覺得仁菜成個背景同成長都做得幾好
但始終對隊band同其他band友仲係冇咩feel
486問27要唔要留宿
27就走返屋企開鎖

mmk話唔解決問題唔俾27黎佢屋企
27就即刻出發
486係咪變左敗犬角色
我反而覺得第8集最高潮
第9集之後好似變返普通野入大直路
對住老豆舉中指
屌,半夜睇到好大聲笑左出黎
第8集真係幾震撼
我覺得有第二季既話唔洗格硬繼續寫落去既
好似隔離賣糕第二季咁轉主角都唔錯
新DD又可以諗下個故仔點寫,Hina做主角
甚至係今季最後一集留返個伏筆第二季分解就仲正
又或者寫日常向劇情都唔錯,合宿呀、對邦之類
好想要第二季,我咩都願意做架
ED 終於齊人。
無留意大廈外牆個翌日
好多人睇動畫唔係咁專心
我二刷嗰陣都搵到唔少第一次睇漏既細節
例如枝樹枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞