[四月新番 In花田十輝We Trust] Girls Band Cry 討論區 (2) 為什麼要演奏空の箱!

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
相信的心就是你的花田魔法
轉運啦 反正唔貴
而且其實佢哋唔係對立
雖然唔知主唱間真實發生過咩事
但睇落似係仁菜既刺蝟性格同Hina起衝突搞到反面

桃香同舊隊友甚至連理念上衝突都講唔上
大家都係想做自己既音樂
只係對要點達到呢個目的有唔同做法

你話和解,其實11集已經叫和解左
呢套就係其中原創動畫好睇但冇第二季既例子
睇左咁耐
我覺得係仁菜單面唔妥Hina
Hina冇嬲仁菜
只係唔認同佢處理霸凌個態度
刺刺同DD關係少少似RAS同Roselia
睇埋今集27既單方面描述,Hina係個更加理性同強硬既人
可能個時27仲忍受緊hey0,27對hey0者不屑但亦無還手(實際上最後反抗就只有佔領廣播室播空之箱然後自己退學,hey0者過得很爽),hina覺得佢on9就絕交左,差不多同時去試音+入dd+紅左,之後先到27佔領廣播室>第一集劇情
而家剩係見到nina鬧hina冇資格唱嗰首歌
希望有幾分鐘/廣播劇講邊個導邊個入坑
我覺得
原本係Hina被欺凌 27出頭幫Hina 之後對象轉做27
而Hina 當時已經準備入DD

3月的獅子有見過
原本我都係咁諗
但睇返第二集應該不是
27未爆刺之前只是個不起眼的小孩
第二話佢話唔知點解 有可能對佢黎講個行為係正常同自己被欺凌扯唔上關係
可能只係同Hina做咗朋友咁
但就會被個主導者認為係反佢
我就覺得係27佔領左廣播室之後
Hina先過去新DD
學校知道左單野之後想息事寧人
保送27入大學,大家簽張野同意當冇事發生
霸凌條友say完sorry 大家握手和好啦
當時Hina覺得27都攞左著數入大學
老豆又唔想自己臭朵
所以勸27 accept個offer
27就覺得一定要攞返個公道
同時都不屑用呢啲手段入到大學
之後就係大家都知既野
都係個原因點解Hina叫27唔好再扮悲情女角
我都係睇完呢集棄左
冇啦啦用左成集去學車
同埋我覺得佢個百合好夾硬
真係唔岩口味
係wo

果個隆胸姐姐 出過一集就用完即棄咁
好中意佢把聲 以後冇得聽點算
會有下一季架
當時佢一出聲 第一次見真人平時把聲同配音聲一模一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞