[四月新番 In花田十輝We Trust] Girls Band Cry 討論區 (2) 為什麼要演奏空の箱!

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
其實都唔算多一條線 只係話畀Nina 同觀眾聽 刺刺樂團冇可能有diamond dust經營唔咁耐嘅fans base,對團係一定輸。

今集整咗新歌好強調要係自己鍾意 代表到自己 而唔係只諗粉絲鍾唔鍾意

我個人覺得下集就係講點樣將呢種心態放落表演到 而唔係輸贏
而家27行番同一條路,經歷同一挫折,mom0ka有PTSD唔出奇
下集27破到個心魔mom0ka都一樣破到

諗諗下百合味濃
水母完左呢度妹似推得快左
由第一集開始27就強調絕不認輸 唔相信到最後一集會認輸(指被現實擊倒)
live結果可以輸比DD 但唔係由自己認輸 DD雖然贏左 但自己都冇輸到(可能得到認可之類 証明mmk的音樂都行得通)
輸贏唔單係輸同贏 而係27的人生信念 比賽可以輸但信念唔得
正因為唔想向現實妥協唔想輸比現實先要ROCK
最後一集應該係刺刺樂團點樣擺脫103播放嘅陰影 堅持做自己嘅表演
睇晒上面啲留言
103呢個操作實在太謎
不如第11集完左佢
出道既故仔留返黎寫第2季好過
一係就唔好搞咩對邦
學水母咁 DD邀請刺刺一齊搞live
解開誤會BBQ結局好過
你點解會相信花田會俾BBQ你
點解睇完水母之後
仲會想要BBQ結局
27唔會主動認輸啦 唔係就變熊巫女

上策:睇化勝負 堅持行自己鍾意既路
中策:有家人/朋友支持所以冇灰心
下策:同DD和解
本身驚一集處理唔到咁多野
睇完今集京吹多返啲信心
就係講緊多數唔會BBQ
臨尾搞單103出黎好難說服到人呢套野會收得靚
所以我話不如BBQ解開誤會好過搞咩103
上面啲留言對下集劇情走向分析都合理
但如果殺我地措手不及就好大機會硬著陸
甚至空中解體
唔搞103出黎
佢有兩集處理刺刺同DD既關係
BBQ都唔會好似水母咁肉酸
所以我話11集完左佢唔好寫出道啲野仲好
103完之後好似上面嘅分析咁行
叫做冇咩驚喜但又平穩咁完
去日本旅行喺酒店無意中睇左第二集,咁就追左,GBC係幾有機會做2024年最佳原創番

隔離團5萬live view唔現實,
其實刺刺103hit rate亦都係唔現實

因為Spotify hit rate如果係低過1000會顯示「<1000」,係唔會顯示103的
(我當27係用Spotify聽歌,始終GBC有同Spotify合作)

另外如果Twitter 有2萬followers,首歌一定會出post,仲要係出道作,刺刺樂迷點都會湧入去聽一波

如果103hit rate係想表達對現實嘅無力感,無可口非,但我真心希望佢唔係玩膠(希望唔係果啲咩統計bug,marketing失誤之類)
掙扎緊邊一間特典?
另外喺現實世界嘅Spotify,刺刺真係幾多人聽

所以我覺得尾二嗰集最後搞103唔好
103一係真一係假
如果103係真
就要花好多篇幅去講27要點樣接受刺刺得103
之前結他俾拖磨話完屎仲笑笑口
係因為佢知自己真係屎
但而家27佢真心相信mmk寫嘅歌係屌打DD
萬一對邦嗰陣真係冇人黎睇
要點樣寫27接受自己輸左
太趕既話又會變水母2.0
Mmk 486 老巴 拖磨講幾句就睇通左?
如果103係假,即係花田玩鳩我地
花田製造呢個場景,大約都知道原因,但角色之後會有咩反應有咩行動從而達成咩結果,依家得返一集仲要埋個靚尾

呢次花田真係要識魔法先得

個人之前估係open ending,依家唔敢估
花田真係勁京吹同gbc 12集都有意想不到既轉折
係咪真係有魔法就睇下集
一唔覺意就會爆炸
其實依家係咪全部都要用轉送
我見連日亞都無直送香港咁癲既
Animate海外版有得送香港但無特典好卻步
一爆係咪直接地底泥

相信吧 相信是不需要理由的
個尾以為會係爆紅 真係估唔到
你講嗰啲都冇錯 另外單卷係有嘅
2-7每卷唔同款嘅L判ブロマイド
仲有買齊晒1-4會有匙扣+另一款L判ブロマイド

係咪仲亂呢
不過留意返gamers vol 1特典色紙已經冇晒
都可以係DD幫助下貫徹信念ge
對立都可以係一種互生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞