[四月新番 In花田十輝We Trust] Girls Band Cry 討論區 (2) 為什麼要演奏空の箱!

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
所以ed老豆係諗返起27同佢講食少啲煙所以放低包煙
但今集輕輕帶過,又做到父女和好個種感動,花田十輝好勁
有好幾集都係咁,明明op唱到好燃,但鋼琴版就好感人
唔比入房但就黎hold唔住要衝去阿蘇搶返自己條女的mmk
如果最後nina 同老豆都係交惡 得返隊band 的確好搖滾
但係mmk 佢會套用返Nina 既說話 會話如果咁樣會睇唔起佢
小智同rupa 係過來人都唔希望27同家人關係差

仲有係nina 心中呢個代表中指 既尾指已經係多重意義 代表決心 唔服輸 仲有就係多謝
原來ed一早劇透
講得好好 只係一味爆鳩人嘅話係躁鬱多過搖滾
會唔會老豆買埋個單位,我nina唔洗交租
會唔會老豆買埋個單位,等nina唔洗交租
每日個腦自動loop
我而家睇ED都想喊
我覺得花田勁嘅地方係佢唔需要用好多畫面已經帶出到Rupa作為過來人經歷過同27相似嘅事
膚色問題比人歧視、同屋企人有衝突離家出走

再對比番依家嘅Rupa已經面對一切成為大家嘅媽媽真係好正
今集好warm
好鍾意家姐講嗰句あなたはさ 愛されてるの
唔說教feel得嚟又點醒到27
點解27公寓把鎖會比人換咗
Nina未成年 實際簽約擔保嘅係佢父母
正論monster vs 正論monster
邊度有講rupa同屋企人有衝突離家出走?
Sor,睇錯左
熊本弁都幾可愛
27可唔可以講多兩句
睇到流馬尿
27由第一二集憤世嫉俗躁狂毒撚格, 去到依家認識到周圍對佢嘅關心同愛
會用自己嘅方式去回應同珍惜
另一方面老豆為左呢件事嘅內疚同改變, 笨拙得黎又逐D逐D傳達出去
由感情錯位到重新嵌合, 重新出發, 今集真係好撚有feel
哭撚到傻
呢集
27跑走又跑返黎攬住老豆果下真係喊到拎紙巾
係就係暖心但我期望係更加現實
現實呢D傳統家庭根本唔可能由得個女唔讀書夾band
一定打鳩佢都要夾佢返屋企
可仲要其他隊友幫手趕走個廢老
個廢老仲會屌柒佢地教壞我個女以前邊會反抗係你地破壞我家庭
暖後幾個女仔係東京互相扶持咁活下去先係現實
就算真係接受都係迫於無奈發覺點迫都冇用先肯放手
過程會好撚激烈唔會係而家咁
可能都係商業決定唔敢寫
隊野仲要繼續做唔可以寫得咁極端
唔怪得唔外銷 淨係靠本土都已經夠高人氣
https://x.com/girlsbandcry/status/1799426148608192860
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞