[四月新番 In花田十輝We Trust] Girls Band Cry 討論區 (2) 為什麼要演奏空の箱!

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
要相信花田魔法
水母已陣亡

GBR 頂住呀
得返一集仲搞多條線,好驚最後埋尾好急
寧願等有生之年,都唔好搞到水母咁高開低走
暫時睇落唔覺會有2期,個故仔仲可以點寫
水母係週年作,得一季貨仔,寫到咁最後平穩完合格啦
平穩落地,但評分都係地面咁解
我睇中/台都係出po鬧
得連登仲係讚
中台西Reddit 個個都話huge waste
唔講了,廢事隔壁台唔開心
不如關注下抽live同買新goods
唔介意刺刺輸,所有野要earn,唔係爆出黎但我估DD都會幫下佢地,輸但大團圓結局,繼續搖滾,唔好寫爛佢 水母完左淆底
GBC先唔講套動畫,隊band啲歌咁好聽都已經好值得支持
連登都係鬧喎 係個post主有既定立場姐 佢講到GBC 12集好大獲 啲鬧嘅comments都好多like
GBC同水母有咩好比較
唔好講結局住
一開始劇情嘅鋪排GBC已經贏成條街
水母嘅劇情就係學呀超哥每集解決一個問題就算數
每集之間0起伏可言
公道
水母難民營
相信花田 佢夠膽12集尾整103 就一定有方法解決
如果係求穩1213集簡簡單單咁完佢實做到
睇完水母 再諗深一層
其實寫刺贏先係唔make sense
上集講到刺團已經冇機贏咁
加上最後仲搞埋個103
如果真係寫刺贏
反而睇落會好似水母咁 強行happe end TVBBQ結局
因為現階段真係諗唔到 刺團有可行合理嘅方法贏到dd

但重點其實已經唔喺輸贏
最尾個103已經好成功將重點shift去n1na其他方面個成長到
之前未比社會毒打 先可以喺到一路正論m0m0ka
但而家27終於喺音樂路上
遇到同mmk之前喺舊dd面對同一樣嘅問題
自己盡全力但不被現實接受
27點接受個種被現實擊倒嘅無奈同落差
點接受自己輸比大人世界個事實
呢點應該先係下集重點
出道曲真係爆死左其實心理影響大過現實影響
畢竟一首歌冷門熱門係無原因
結局可以係透過對決做到宣傳
或者Hina 幫手,順便解埋最後個心結
或者用時間解決,下首新歌爆紅呢

但我個人想睇27食屎然後5條囡去旅行散心呢種true end
每集解決一個問題...... 佢連學車都當係一個問題。
睇完嗰集就棄左。
用盡全力但不被現實接受->用盡全力但無人問津
103我反而唔覺係不被接受 不被接受前提下係有人聽然後唔接受之類
而家直頭係得103播放 連接唔接受個機會都冇
覺得27未必會受到太大打擊 以27性格只要佢堅信自己係正確的就唔會咁易被擊倒
而係心諗點解你地連聽下個機會都唔比我地 之後live上面爆發哂d情緒
mmk都受到打擊
套野表面上睇27成長
其實仲睇埋mmk成長
mmk今集仲有啲陰影纏繞
究竟下集會點講
個人覺得GBC係近似大長今咁樣既人生傳記
1-12個故事都係講27既起落同遭遇多於有一個明確既主線,而momokasan係比較重要既對照,其他配角都只係佢路上既充電器或者樹枝

只要27作為女主角心理上搵到出路,現實中一時輸贏又未必咁重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞