[KPOP] K-POP 2024討論區 (17)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
SM
當時啲參賽者一定好羨慕佢可以中途落車出道,但點估到係會霉到冇人識咁
支持大戰,戰9佢地
而家有野撈咪得囉
又有劇拍啦
冇人想知
一早block咗你條癲佬啦
日日轉fake news抹黑HYBE藝人
帶完風向就叫人告你啊笨
成班只係盲反haters,又要擔住正義大旗鬧HYBE
其實自己仲賤過狗
而家成班啞晒,真係好肉酸好折墮
Earnot唔比人講LSF
一言堂啊 你自己去番LSF post團爐咪個個讚佢哋囉
公海啲人唔鍾意佢哋咪仲好 少班人同earnot搶飛啊
Yuju
唉好慘,如果gfriend無解散就唔洗咁
一陣就講多兩句gfriend又比人話黑緊水牛團啦
I.O.I成員後來所加入的現在幾乎沒有活動的團體
世正-gugudan 2016年出道,現已解散
彩娟-DIA 2015年出道,現已解散
有情、度延、-Weki Meki 今天出了解散的新聞
延靜-宇宙少女 2016年出道,不出新歌已經1年11個月了
娜榮、潔瓊-PRISTIN 2017年出道,現已解散
*《Produce 1》是2016年播出的,現在已經過了8年,雖然解散也是很自然的事情。
但本文中有些團體甚至還沒到第七周年。

韓網評論:
1.宇宙少女已經幾乎沒有團體活動了,感覺就像是解散了,但還是希望姐姐們能回歸啊ㅠㅠ
2.雖然我不是很深入地迷戀,但宇宙少女在成員續約前還是一直有穩定發歌,造型也做得很漂亮,不是嗎?成員續約期已過,感覺更多是集中於個人活動了。
3.宇宙少女的歌都很好聽。
4.聽了所有PRISTIN的歌,真是太可惜了。
5.在Produce系列中,田小娟的團體成績最好,真是人生難料。
6.第一季的孩子們展現了實力和努力,所以很支持她們,真的很可惜。
7.宇宙少女還不至於到那個地步,感覺她們就是順其自然地開始了個人活動;PRISTIN和gugudan的解散真的很讓人困惑。
8.如果沒有疫情,宇宙少女會更穩定地發展,真遺憾。而PRISTIN...
9.宇宙少女目前都集中於個人活動,不過看起來她們不會解散,似乎還會發行專輯,感覺有些不同。
10.在Produce第一季中,田小娟看起來是最成功的?
11.Produec第一季出身的歌手中存活下來的有(G)I-DLE的小娟、昭彌、請夏,在演員方面,世正也不錯。
12.PRISTIN真的很可惜......除了I.O.I出道成員,還有很多有魅力的成員ㅜㅜ
13.因為疫情,沒有活動,持續下去真的很困難,真的是很可惜的時光。
14.中小型公司的現實...ㅜ
15.真的不明白PRISTIN為什麼不活動,成員組合好,歌也好聽ㅠㅠ
16.第一季的實力是最好的,結果很遺憾。
圖源:instagram | ioi_official_ig

日日轉?其他人po出黎又入我數 你數口好精喎點夠你玩呀
係既係既hybe咩都岩架 最撚正義就係你啦
我賤既話閪比都唔見得好得去邊
block左我咪好囉唔洗你咁勞氣
好彩影過佢地
其實Pristin解散原因到底係咩
明明記得個時都紅過下
啲歌都幾好聽
Pledis 不意外 「女團雪櫃」
After School 都係冇原因之下雪咗
成員一個一個畢業,最後走哂
pristin 都係一樣,突然話解散就解散
造假團都似係步緊佢地後塵
呢間公司出女團冇好下場
依間嘢奇撚怪怪,男女團都係會雪
衰公司
同埋個中國人一紅無耐就番中國搵食 無乜團體感
你睇下你呢啲人完美示範左hater個腦都點運作
我只係想理解下呢度啲師兄因咩咁憎lsf同fearnot,誠心到會mon住人地個圍爐post,一有啲咩發現就衝出公海領功,好似啲小朋友拎幅畫比老師睇咁,有人附和下比下like又沾沾

任何事情都可以吹去負面嗰面,我又好奇你係推邊隊,追咩星追到你咁大怨氣
睇返舊post搵到
路人表示,只係討厭妄想症病患者
Ka姐冬冬貓貓踩我…
貓貓同karina
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞